Je eigen onderneming starten en op je eerste afspraak

Wij geven je in dit artikel een aantal tips bij het starten van je eigen onderneming en waar je op moet letten bij je eerste afspraak. Er zijn een aantal dingen essentieel van belang. Waarom ga je ondernemen? Wie wil jij als klant? Wie heb je nodig binnen je onderneming en wat wil je uitstralen? Dit zijn vragen die erg belangrijk zijn op te stellen voor jezelf. Wees altijd bewust van wat je doet en zorg dat andere mensen begrijpen wat je wil bereiken door goed te communiceren. Hierdoor wordt je onderneming een succes en zullen mensen met je meegaan in de flow.

Tip 1: Waarom ga je ondernemen?

Ga je ondernemen om geld te verdienen? Ga je ondernemen om vrij te zijn? Dit kunnen dingen zijn die veel mensen aan je zullen vragen. Het is ook goed om deze vragen aan jezelf te stellen. Waarom ga je ondernemen? Wanneer dit is om geld te verdienen of om een leuke bak te rijden, dan kunnen wij jouw al vertellen dat het niet lang gaat duren voordat je stopt. Dit moeten namelijk niet je drijfveren zijn. Ondernemen moet iets zijn waar jouw passie ligt, iets wat je elke dag, de hele dag zou willen doen en waar je energie uithaalt. Wees daarom voor jezelf bewust wat je precies wil bereiken met ondernemen.

Tip 2: Naar je eerste afspraak

Je eerste afspraak is altijd een mooi moment. Het is daarom belangrijk dat je lekker in vel zit. Bedenk dus goed wat je bijvoorbeeld aandoet. Ons advies: Doe vooral waar jij je goed bij voelt. Voel jij je lekker in een overhemd en spijkerbroek? Doe vooral dat aan. Wil je toch nog wat netter dan kan je er ook nog een colbert overheen aan doen. Colberts zorgen ervoor dat je netjes bent en goed voor de dag kan komen. Misschien haal je die eerste klant wel direct binnen!

Tip 3: Onderneem niet alleen

Ondernemen is lang niet zo leuk zonder anderen. We geven altijd het advies om met meerdere te gaan ondernemen. Dit kan je bijvoorbeeld doen door je aan te sluiten bij bepaalde groepen. Denk aan groepen zoals BNI of andere ondernemersgroepen waarbij je je als ondernemer beschikbaar kan stellen in ruil voor een dienst van iemand anders. Hierdoor kom je verder en help je elkaar aan een groter netwerk. Hoe groter je netwerk hoe leuker ondernemen wordt.