Online zelfgemaakte sieraden verkopen

Maak jij zelf sieraden en ben je van plan die online te verkopen? Dan is het een goed idee om een webshop te starten. Op die manier kun je je sieraden online aanbieden, promoten en verkopen. Wil je weten wat je allemaal nodig hebt om een eigen sieradenwebshop te starten? Lees dan even verder. In dit blog zet ik alles wat je nodig hebt voor een sieradenwebshop op een rijtje.

Product

Ten eerste moet je natuurlijk een product hebben. Welke materialen heb je allemaal nodig om de sieraden te kunnen maken? En hoeveel gaat dat kosten? Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat je winst kunt maken. Daarnaast moet je er voor zorgen dat je de sieraden aflevert in een hoesje, doosje of zakje, zodat ze goed beschermd worden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de sieraden af te leveren in plastic zakjes of papieren zakjes. Vind je het belangrijk dat je duurzaam bent als bedrijf? Kies dan voor milieuvriendelijk en/of recyclebaar materiaal.

Website

Als je weet wat je precies gaat verkopen, is het tijd om een website te bouwen voor je bedrijf. Wanneer je een website hebt kunnen je potentiële klanten je namelijk beter vinden. Een website bouwen kan op verschillende manieren. Je kunt iemand inhuren om een website voor je te bouwen, maar je kunt het ook zelf doen via een e-commerce platform. Zorg er voor dat de website er professioneel uitziet en dat hij gemakkelijk te gebruiken is. Ook is het belangrijk dat je een domeinnaam claimt. Dit is ook je bedrijfsnaam, dus denk er goed over na hoe je je webwinkel wilt noemen! Dit is namelijk je eerste indruk bij je klanten.

Registreer je bedrijf

Vervolgens moet je je bedrijfsnaam en bedrijf registreren. Als je dit niet doet heb je de kans dat je per ongeluk een bedrijfsnaam kiest die al bestaat. Maak daarnaast een zakelijke rekening aan en zorg ervoor dat je een bedrijfsemail claimt met jouw domeinnaam. Zo kun je klanten op een professionele manier helpen.

Doelgroep & verkoop

Heb je alles geregistreerd en opgezet? Dan is het tijd om je doelgroep te bepalen, prijs vast te stellen en te kijken waar je je sieraden wilt verkopen. Ga je ze alleen via je website verkopen of koppel je je website ook aan Marketplaces, zoals Etsy? Dit is handig om van tevoren vast te stellen. Daarnaast is dit het moment om een logo te maken en foto’s te maken van de sieraden voor op je website. Koppel vervolgens ook je social media kanalen aan de website en je bent klaar om je producten te promoten!