E-commerce: het nieuwe normaal. Volgens sommigen, althans. We kunnen niet ontkennen dat, zeker in de huidige maatschappij, online inkopen doen (en simpelweg online bezig zijn) niet meer te missen is. Hierbij is de technologie gelukkig niet achter gebleven. We nemen een betere kijk in de wereld van PWA en B2B, en uit welke facetten onze hedendaagse wereld van online kopen en verkopen bestaat.

PWA

De afkorting PWA staat voor Progressive Web App. Het is een revolutie op het gebied van webshop en e-commerce, en rekent af met een van de meest problematische discrepanties in e-commerce: desktop/laptop vs. smartphone. Websites voor webshops worden namelijk negen van de tien keer ontwikkelt met een laptop of desktop in gedachte, het format waar een website zich uiteraard het beste voor leent. Hier ontstaan echter problemen als veel klanten liever hun smartphones gebruiken om webshops te bezoeken. Websites, en zeker webshops, lenen zich namelijk lang niet altijd voor optimaal gebruik op een smartphone. Bij de PWA werkt dit anders. Een PWA developer geeft een webshop de kans om diens website als een app te ontwikkelen, zodat deze op welke browser, met welk besturingssysteem dan ook, optimaal gebruik kan maken van het device waar deze op geïnstalleerd wordt. Denk aan dingen als push-notificaties, locatiebepaling en oriëntatie van het apparaat. Een PWA is een optimalisering van de webshop voor het device waar deze op geopend wordt, op elke manier.

B2B: Adobe Magento Commerce

In de introductie van dit stuk noemde ik, naast PWA, nog een term: B2B. Laten we nu daarin duiken. B2B staat voor “business-to-business”, wat verwijst naar de relatie tussen bedrijven en hun leveranciers. Zakelijke inkopen vinden steeds vaker online plaats, en ook hiervoor moet weer de juiste technologie beschikbaar zijn. Een zo’n mogelijkheid ligt in Adobe Magento Commerce. Dit is een krachtig e-commerce platform, en wordt gezien als een van de betere en meest uitgebreide services voor het creeeren van een functionele B2B webshop. Niet alleen leent een B2B webshop Magento Commerce zich voor het optimaliseren van verschillende manieren van betaling, ook is de service eenvoudig te personaliseren en is deze van optimale snelheid.

Dit was slechts een kleine duik in de wereld van de e-commerce. Desondanks is er een deur op een kier gegaan naar PWA’s en B2B, en leeft er een hoop dat steeds meer mensen deze diensten zullen gaan begrijpen en toepassen waar het hun en hun bedrijf het beste uitkomt. Succes, allen!