Tips voor het laten maken van een foto op plexiglas

Het laten maken van een foto op plexiglas is tegenwoordig razend populair. Mensen zijn door de jaren heen dan ook steeds vaker af gaan stappen van de standaard fotokaders die ze vroeger in hun interieur integreerden. Dit niet alleen omdat deze kaders niet bepaald goed opvallen, maar ook omdat ze gewoon over een iets ouderwets karakter beschikken. ervoor kiezen om een foto op plexiglas te bestellen zorgt er niet alleen voor dat u over een mooie, persoonlijke touch komt te beschikken in uw interieur, daarnaast is het de perfecte manier om een belangrijke, mooie herinnering te vereeuwigen. Wilt u ook graag een foto op plexiglas laten maken? Hou dan wel zeker rekening met de onderstaande tips! 

Tip 1: Bepaal het gewenste formaat

In eerste instantie zult u uiteraard het gewenste formaat moeten kiezen voor uw foto op plexiglas. Hou er rekening mee dat niet alleen het formaat op zich een belangrijke rol speelt, maar dit eveneens geldt voor de dikte van het plexi waar gebruik van wordt gemaakt. Zo wordt er bijvoorbeeld een onderscheid gemaakt tussen de volgende dikte: 

  • Plexi met een dikte van 3 mm; 
  • Plexi met een dikte van 5 mm; 
  • Plexi met een dikte van 10 mm;

Het spreekt voor zich dat de dikte van het plexiglas niet alleen verantwoordelijk is voor de sterkte van het werk, maar ook voor de uitstraling waarover ze beschikt. Bovendien is het ook nog eens zo dat een dikkere plexi uiteraard zorgt voor heel wat meer aanwezigheid aan de muur. Denk dus goed na en bepaal dan de gewenste dikte van het plexiglas. 

Tip 2: Van welk ophangsysteem wordt er gebruik gemaakt? 

Bij het laten maken van een foto op plexiglas zult u uiteraard ook altijd moeten zien aan te geven van welk type ophangsysteem er gebruik moet worden gemaakt. De keuze op dit vlak is uiteraard vooral afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Een mooie effect wordt bijvoorbeeld gecreëerd door de zogenaamde afstandhouders. Deze zorgen ervoor dat de foto op plexiglas een stukje van de muur komt te hangen. Hierdoor wordt er een zeer moderne indruk gecreëerd. Kiest u toch liever voor een andere oplossing? In dat geval kunt u uiteraard ook altijd nog kiezen voor een systeem waarbij de foto echt tegen de muur komt te hangen. 

Tip 3: Meerdere foto’s op één plexiglas?

Bij het bekijken van de mogelijkheden voor wat een foto op plexiglas betreft kan er altijd worden vastgesteld dat er heel wat verschillende opties tot de mogelijkheden behoren. Veel mensen denken in eerste instantie dat u steeds slechts één foto op plexiglas kunt laten plaatsen, maar dat is niet juist. Vaak is het zo dat u als klant een keuze kunt maken uit een ongelofelijk groot aantal verschillende indelingen. Deze indelingen zorgen ervoor dat u altijd over de mogelijkheid beschikt om bijvoorbeeld verschillende foto’s van een bepaalde vakantie of een specifieke gebeurtenis te laten verwerken in één plexiglas. Het spreekt voor zich dat er ook op deze manier kan worden gezorgd voor een zeer aantrekkelijk eindresultaat.

Meer tips? Kom langs bij Boer&VanWijk | Visuele communicatie voor foto’s op plexiglas én foto’s op glas.