Het ideale kerstpakket voor je relaties; dat doe je zo

kerstpakket

Met een kerstpakket spreek jij je waardering uit voor je zakelijke relaties. Zo kun je een mooi kerstpakket samenstellen voor je personeel of het kerstpakket inzetten als marketingmiddel. Op deze manier laat je jouw klanten zien dat je ze waardeert. Niet iedere klant hoeft een kerstpakket te ontvangen, maar je kunt deze zeker verzenden naar je belangrijkste klanten. 

Wie krijgen een kerstpakket?

Allereerst is het belangrijk dat je bedenkt wie van jouw zakelijke relaties allemaal een kerstpakket krijgen. Vervolgens bepaal je welk totale budget hiervoor beschikbaar is en hoeveel je dus te besteden hebt per relatie. Dit hoeft niet voor iedere groep gelijk te zijn. Misschien zijn er relaties die je een klein bedankje wilt sturen terwijl je weer anderen compleet in de watten gaat leggen. Door te starten bij inzicht in je budget weet je wat er mogelijk is. Er zitten fiscale voordelen aan het geven van een kerstpakket.

Aansluiting bij jouw organisatie

Aan de basis staat dat het kerstpakket aansluit bij jouw organisatie. Ben je een hippe start-up? Verras je personeel en klanten dan met een origineel kerstpakket met daarin leuke lifestyle producten, grappige sokken en de lekkerste koffie. Als duurzaam en groen bedrijf stel je een echt duurzaam kerstpakket samen, waarbij je uiteraard ook let op de verpakking en de oorsprong van de producten. Kies bijvoorbeeld voor een kerstpakket met daarin lokale lekkernijen of ga voor duurzame relatiegeschenken die je kunt laten bedrukken. Kortom: maak een kerstpakket dat aansluit bij jouw bedrijf en doelgroep.

kerstpakket

Ken je doelgroep

Ga eens in de schoenen staan van jouw zakelijke relatie. Wat zou je in dat geval willen vinden in het kerstpakket? Het is niet makkelijk om voor iedereen het ideale kerstpakket te vinden, maar zorg ervoor dat het grootste gedeelte van de doelgroep zich hierin kan vinden. Natuurlijk moet je zelf ook blij worden van de producten die erin zitten, want hoe kan je anders het gevoel hebben dat je het perfecte kerstpakket opstuurt? Doe inspiratie op met deze voorbeelden van relatiegeschenken.

Een authentiek gebaar

De ontvanger moet een warm gevoel krijgen van jouw geschenk. Dat werkt alleen als je deze geeft vanuit je authenticiteit. Kies dus niet voor een standaard pakket dat niemand echt aanspreekt, maar neem de tijd om te brainstormen en te bepalen welke producten er zeker niet mogen ontbreken in het pakket. Waar mogelijk personaliseer je het kerstgeschenk. Heb je dit jaar bijvoorbeeld dagenlang gespard met externe partijen over een nieuw concept? Benadruk dan die creatieve boost die jullie elkaar geven door bijvoorbeeld een kookboek met exotische gerechten cadeau te doen. Indien mogelijk schrijf je hier een persoonlijke boodschap in.