5 leuke kerstgeschenken om medewerkers mee te verrassen

originele kerstgeschenken

Aan het eind van het jaar is het leuk om je medewerkers te verrassen met een mooi en origineel kerstgeschenk. Een ideaal moment om de geschenken uit te delen is tijdens het personeelsfeest of eindejaarsreceptie. Er is zo veel keuze dat wij onze 5 favorieten op een rijtje hebben gezet zodat jij inspiratie op kunt doen.

Grappige gadget

Als wij aan leuke kerstgeschenken denken, denken wij aan grappige gadgets. Met een grappige gadget geef je een cadeau waarmee je een glimlach op het gezicht van je personeel tovert. Wist je bijvoorbeeld dat er mini stofzuigers te koop zijn om een toetsenbord mee te stofzuigen? Of wat dacht je van een kleine karaoke microfoon die je in kunt pluggen in je smartphone?

Een drinkfles

Als jij werknemers hebt die veel geven om het milieu of graag sporten is een Dopper of andere drinkfles het ideale kerstcadeau. Laat de Dopper fles bedrukken met je eigen logo of slogan en voeg nog een persoonlijke kerstboodschap door voor een praktisch geschenk dat veel medewerkers gaan gebruiken. Het voordeel van een drinkfles als kerstcadeau is dat deze ook veel buiten kantoor gezien gaat worden, waardoor jouw bedrijf onder de aandacht kan komen bij potentiele klanten.

Bedrukte handdoeken

Het duurt wellicht nog even tot de zomer maar een bedrukt strandlaken is een cadeau dat vaak enthousiast wordt ontvangen. Dit kerstgeschenk doet het onder andere erg goed bij jongeren en jonge gezinnen. Ook kun je kiezen om bijvoorbeeld een sporthanddoek of gewone handdoek te laten borduren met jouw bedrijfslogo en deze cadeau te doen.

Spelletjes

Door een spelletje cadeau te doen moedig je jouw medewerkers aan om te blijven spelen en thuis of met vrienden een gezellige avond door te brengen. Dit kan bijvoorbeeld een kaartspel zijn voorzien van jouw bedrijfslogo, dobbelstenen of een quiz. Een spel is leuk om te ontvangen en jouw medewerkers gaan het spel waarschijnlijk thuis met vrienden spelen. De leuke avond en goede herinneringen worden vervolgens geassocieerd met de gever van het leuke kerstcadeau.

Een petje met logo

Zijn jouw medewerkers trots om bij jouw bedrijf te werken? In dit geval vinden ze het vaak leuk om uit te dragen waar ze werken. Een pet komt altijd van pas en door deze te voorzien van jouw logo creëer je een echt uniek item (tenzij je werkt voor een groot modemerk dat petjes verkoopt, maar ook dan kun je een uniek exemplaar ontwerpen dat alleen wordt uitgedeeld aan medewerkers). Wat leuk is voor jou als werkgever is dat je de petjes waarschijnlijk ook buiten de werksfeer gaat zien.

Als ondernemer heb je te maken met verschillende soorten belasting. Wist je dat niet alle BTW voor giften, relatiegeschenken en personeelsvoorzieningen aftrekbaar zijn? Meer informatie over dit onderwerp vind je op de website van de Belastingdienst.