Leren of bijstand krijgen op het gebied van veiligheidskunde

Als ondernemer moet je de veilig van je werknemers, klanten, gasten en andere aanwezigen in je pand(en) kunnen waarborgen. Dit doe je onder andere door het uitvoeren van analyses en het opstellen van plannen om je locaties niet alleen veilig te maken, maar ook snel te kunnen handelen in het geval van een noodsituatie. Deze stappen kan je samenvatten onder de noemer veiligheidskunde. Je kan de veiligheidskunde op je bedrijf zelf toepassen, maar soms kan je dit vrij lastig vinden of wil je zeker weten dat je het goed hebt gedaan. Hiervoor kan je de hulp van de veiligheidsdeskundigen van G4S inschakelen, die je op een professionele en efficiënte manier helpen met het opstellen van de plannen en analyses en je uit de knoop te helpen bij dingen waar je tegenaan loopt. Op elk gebied van het verbeteren van je veiligheidskunde heeft G4S experts zitten die je kunnen helpen om je organisatie te verbeteren.

Voldoen aan de regels

Je hebt als bedrijf een zorgplicht naar je mensen, wat inhoudt dat je ten alle tijden de veiligheid van de aanwezigen in je pand zo goed mogelijk moet kunnen garanderen. Hier zijn strenge regels aan verbonden, die opgevolgd moeten worden om de zorgplicht te bieden. Om ervoor te zorgen dat je veiligheidskunde altijd up-to-date blijft, geven de deskundigen van G4S advies op basis van de meest recente regelgeving. Of het nu gaat over de standaard veiligheidsnormen, brandveiligheid of de gezondheid van je mensen. Dit advies kan worden gegeven doordat er onderzoek naar je bedrijf wordt gedaan om te zien waar je aan moet werken om op het gebied van veiligheidskunde het beste eruit te halen.

De maatregelen die de veiligheidsdeskundigen van G4S treffen zijn niet alleen op het gebied van preventie, maar ook voor adequaat handelen als er een noodsituatie is opgetreden. Ook nadat er een incident heeft plaatsgevonden kun je op de expertise vanuit G4S vertrouwen. Veiligheid staat boven alles, in welke organisatie dan ook.