Dropshipping webshop starten: dit moet je weten

dropshipping webshop starten

Dropshipping is in de afgelopen jaren enorm in populariteit gestegen. Niet gek dus dat meer en meer mensen hun eigen dropship-onderneming beginnen. Daarom nemen we je vandaag mee door de 6 stappen die nodig zijn om succesvol met dropshipping starten mogelijk te maken.

Stap 1: Onderzoek mogelijke producten

Het belangrijkste aspect bij het opzetten van een dropshipping-onderneming is het kiezen van de juiste producten. Deze producten moeten passen binnen je bedrijfsstrategie, maar ook bij de doelgroep. Verder kun je kijken naar allerlei type producten: van unieke tot populaire of high-ticket producten, dat maakt niet uit. Probeer wel altijd dichtbij de door jou gekozen niche te blijven.

Stap 2: Bekijk de concurrentie

Ook niet onbelangrijk: het analyseren van de concurrentie. Hoe doen zij het met de verkoop van hetzelfde of een soortgelijk product. Kijk hierbij niet alleen naar de prijs, maar bijvoorbeeld juist naar de promotie of de recensies van klanten. Onthoud meteen alle verbeterpunten, zodat jij dat zelf aan kunt pakken en een betere service kunt verlenen. 

Kom je er nou achter dat er al tientallen concurrenten zijn? Dan is het misschien beter een ander product te kiezen.

Stap 3: Kies de juiste leveranciers

Zonder een goede leverancier kun je geen goede kwaliteit producten leveren. Je nieuwe partner moet dus precies aan jouw wensen én die van de klant kunnen voldoen. Er zijn een aantal dropshipping platformen beschikbaar waarop jij als verkopende partij sneller een goede en vooral betrouwbare leverancier kunt vinden.

Stap 4: Stel overeenkomsten op

Als je een passend product en de perfecte partner om mee samen te werken hebt gevonden, is het tijd om dingen officieel te maken. Dit doe je door middel van een overeenkomst. Maak afspraken met je leverancier rondom inkoopprijzen, levertijden en dergelijke zaken. 

Stap 5: Maak je producten zichtbaar

Dan is het tijd om je webshop in orde te maken door je producten in je online catalogus te plaatsen. In sommige gevallen kun je direct vanaf dropshipping platform alle producten linken, al zal je dit in de meeste gevallen zelf moeten doen. Zorg in dat laatste geval voor goede foto’s en een stimulerende beschrijving.

Stap 6: Rol een marketingbeleid uit

Als je webshop niet gevonden wordt, wordt het kopen van producten vrij lastig. Daarom is marketing enorm belangrijk! Met allerlei handige invoegtoepassingen zoals de dropshipping tool van e-pickr.com krijg je makkelijk inzicht in je huidige verkoopcijfers én wat er beter zou kunnen. Zo wordt de marketing een stukje makkelijker.