Algemene voorwaarden, heb je die echt nodig?

energielabel bedrijfspand

Als je de gemiddelde persoon die wel eens shopt op het internet vraagt of hij of zij de algemene voorwaarden lezen voordat ze een aankoop doen, dan krijg je waarschijnlijk 9 van de 10 keer een dikke nee te horen. Als je dit hoort, dan denk je waarschijnlijk dat algemene voorwaarden niet belangrijk zijn, omdat toch niemand ze leest. Dit is zeker niet het geval! Algemene voorwaarden zijn absoluut belangrijk en het is aan te raden aan elke ondernemer om ze op te stellen. Het geeft namelijk enorm veel bescherming voor beide partijen en kan ellendige conflicten voorkomen. Lees hier waar algemene voorwaarden allemaal handig voor kunnen zijn!

De basis van zaken doen

Algemene voorwaarden kunnen gezien worden als de basis waarop jij elke transactie zaken doet met je klanten. Ze worden ook vaak gezien als de kleine lettertjes in het contract, waarop jij, mocht een zakelijk conflict zich voordoen, altijd op terug kan vallen. De voorwaarden voor de deal zijn immers zwart op wit vastgelegd en als het goed is, zijn beide partijen hiermee akkoord gegaan. Het biedt een ondernemer dus enorm veel bescherming, maar ook de klanten zijn beter beschermd en vinden het waarschijnlijk prettiger zaken doen.

Nog steeds niet verplicht

Het aparte aan algemene voorwaarden is, is dat het nog steeds niet verplicht is voor ondernemingen om ze te hebben. Ondernemers zouden dus kunnen denken: “Oh lekker makkelijk, laat maar zitten dan”. Toch bespaar je enorm veel tijd en gedoe als je wel algemene voorwaarden hebt! Als je een bedrijf hebt, krijg je namelijk heel vaak te maken met contracten en overeenkomsten waar duidelijke en belangrijke afspraken in vermeld staan. Als je gewoon vaste algemene voorwaarden hebt, hoef je deze afspraken niet elke keer opnieuw vast te leggen. Het scheelt je dus uiteindelijk enorm veel tijd!

Besteed het uit! 

Wil je algemene voorwaarden opstellen die precies aan jouw wensen voldoen, maar beschik je niet over de benodigde juridische kennis om dit goed te doen? Aarzel dan niet om de hulp van een juridisch adviesbureau in te schakelen! VeiligDoen is een adviesbureau dat de juiste kennis van de huidige wet- en regelgeving heeft om goede voorwaarden op te stellen. Zij helpen je graag uit de brand!