Wat zijn de voordelen van het inschakelen van een incassobureau?

Als je iets koopt ben je geld verschuldigd aan de verkoper. Dit noemen we ook wel een incassering. Hierbij geef je toestemming om eenmalig of vaker geld af te schrijven van een rekening. Als je bijvoorbeeld een kamer of huis verhuurd, geeft de huurder jou het recht om eens per maand geld te incasseren. In principe kan je ervan uitgaan dat iedereen zich gewoon netjes houdt aan zijn betalingsplicht maar in de praktijk blijkt dit vaak anders uit te pakken. Wanneer iemand zich niet houdt aan zijn betalingsplicht kan dit voor een vervelende situatie zorgen. Want hoe moet je ervoor zorgen dat je toch je geld krijgt en intussen wel prettig contact behoudt met de debiteur? Het inschakelen van een incassobureau kan hierbij de oplossing bieden.

Meer tijd en focus voor andere zaken

Een groot voordeel van het inschakelen van een incassobureau is dat je hierdoor meer tijd overhoudt voor andere zaken. Incasseringen kunnen namelijk veel tijd in beslag nemen wanneer deze op een moeizame manier verlopen. Als bedrijf kan dit erg vervelend zijn en kan dit ervoor zorgen dat je minder tijd overhoudt voor belangrijke zaken waarvoor het bedrijf is opgericht. Wanneer je kiest voor het inschakelen van een incassobureau zorg je dat je hier geen tijd kwijt bent aan incasseringen, maar dat je je kan blijven focussen op hetgeen waar het bedrijf om draait. 

Gunstige betalingsmethode

Een ander groot voordeel is de manier van betalen die veel incassobureaus gebruiken. Dit noemen we een no cure no pay incassobureau. Een no cure no pay incassobureau garandeert namelijk succes doordat je niets aan het bureau verschuldigd bent wanneer zij de incasso niet op een succesvolle manier kunnen uitvoeren. Hierdoor loop je dus geen risico om geld kwijt te raken zonder dat je hier iets voor terug krijgt. Let er bij het uitzoeken van een incassobureau dus op dat je een no cure no pay incassobureau kiest.