Accountant

Een accountant is een vakman die jou kan helpen op financieel gebied. Ze houden zich bezig met financiële administratie, het opstellen van jaarrekeningen en het geven van financieel advies. Ben jij benieuwd wat een accountant kost? Lees dan verder. 

Het uurtarief van een accountant

Om erachter te komen hoeveel je moet betalen voor een accountant zijn er een aantal dingen waar je aan moet denken. Het eerste punt is het uurtarief van een accountant. Dit tarief verschilt per vakman en vaak per bedrijf. Wanneer je te maken hebt met een accountant met veel ervaring ben je over het algemeen meer kwijt dan wanneer je een accountant inschakelt met minder ervaring. De gemiddelde prijs van een accountant per uur ligt tussen de € 70,- en de € 100,-

Ben je op zoek naar een zo goedkoop mogelijke accountant? Kies dan voor een beginnende accountant, of een zzp’er. Een beginnende accountant kost gemiddeld tussen de € 60,- en de € 75,-. Een andere manier waarop je kunt besparen is door een accountant bij jou in de regio te zoeken. Zo hoef je minder voorrijkosten te betalen. Voorrijkosten zijn vaak gemiddeld € 0,30 per km. 

Accountant

De werkzaamheden van een accountant

Het tweede punt waar je naar moet kijken bij het berekenen van de prijs van een accountant zijn de werkzaamheden. Wil je een accountant inschakelen omdat je advies nodig hebt op financieel gebied? Dan hoef je minder te betalen dan wanneer een accountant administratie moet doen of een jaarrekening moet opstellen. In de tabel hieronder vind je een aantal taken van de accountant met daarbij de gemiddelde kosten. 

Kosten overzicht

KlusGemiddelde prijs
Financiële rapportage€ 40,- tot € 300,-
Jaarstukken opmaken€ 100,- tot € 200,-
Salaris- en personeelsadministratie€ 100,- tot € 250,-
Controleverklaring€ 150,- tot € 300,-
Jaarrekening opstellen€ 250,- tot € 500,-
Bijhouden van financiële administratie€ 300,- tot € 600,-