Wanneer heb jij een business coach nodig?

Het is een veelgestelde vraag door ondernemers: ‘wanneer heb ik een business coach nodig ? ‘, de meeste ondernemers weten dat ze op een bepaald moment een business coach moeten inschakelen om het uiterste uit hun onderneming te halen. Deze ondernemers denken vaak, ik wacht nog even. Dit is juist een slechte keuze, door het telkens uitstellen van een business coach loop je heel wat mis. Hieronder gaan we een aantal punten behandelen wanneer het handig is om in een business coach te investeren.

Je hebt een frisse blik nodig

Je hebt zelf je eigen onderneming al een tijdje onder dezelfde lens bekeken, hierdoor heb je blinde vlekken ontwikkeld. Dit betekent zegmaar dat door je eigen aannames en overtuigingen je andere opties niet meer scherp kunt zien. Een business coach kan een extern perspectief aanbieden, dit wordt gevormd door hun ervaring en de mensen waar hij / zij mee werkt.

Je wilt valkuilen vermijden

Ook al weet je alles over de branche waar je onderneming in plaatsvindt, neemt dat niet weg dat je enkele persoonlijke valkuilen kunt hebben die er voor zorgen dat de groei van je onderneming wordt belemmerd. Een aantal veel voorkomende valkuilen voor ondernemers zijn:

  • Alles zelf willen blijven doen
  • Gebrek aan focus / discipline
  • Onvoldoende marktonderzoek

Het is moeilijk om het helemaal te voorkomen dat je ooit in een valkuil terecht komt, maar met behulp van een business coach krijg je wel meer zicht op uw valkuilen en waarschuwingen wanneer je in een valkuil dreigt te lopen.

Je wilt misbaar worden in jouw bedrijf

Wanneer je een tijdje bezig bent met je eigen onderneming dat wil je misbaar worden in de operatie van je bedrijf. Op deze manier werk je niet meer voor je bedrijf, maar werkt je bedrijf voor jou. Dit is voordelig omdat jij zelf dan de focus kan leggen op de groei, waardeontwikkeling, nieuwe kansen en op een termijn genieten van een welverdiend pensioen na al het harde werk dat je verricht hebt.

Heb jij de behoefte in een businesscoach of ben je op zoek naar meer informatie rond een businesscoach?. Bezoek de website van Tibor voor de juiste informatie over alles rond dit onderwerp.