Aandachtspunten bij de aanschaf van een bureaustoel

bureaustoel

Ben je op zoek naar een nieuwe bureaustoel die ervoor zorgt dat je je zittende werk weer kunt uitvoeren zonder de kans op het ontwikkelen van lichamelijk ongemak? Lees dan hieronder meer over de belangrijke aandachtspunten bij de aanschaf van een bureaustoel. 

Vervangbare onderdelen

Als je een dure, kwalitatief hoogwaardige bureaustoel aan wilt schaffen, is het goed om te weten of er ook vervangbare onderdelen verkrijgbaar zijn. Denk hierbij aan zittingen, wieltjes of armsteunen. Mocht er in de tussentijd dan iets kapot gaan, dan kun je dit onderdeel eenvoudig vervangen zodat je nog lang plezier kunt hebben van je bureaustoel. 

Certificering 

Er zijn diverse Europese normen die aangeven of een bureaustoel voldoet aan bepaalde eisen op het gebied van veiligheid en ergonomie. Kijk dus altijd of je bureaustoel één van deze certificeringen bezit. 

Goede kwaliteit

Als je zittend werk doet, maak je veel gebruik van je bureaustoel. Je wilt er daarom wel voor zorgen dat je een bureaustoel van goede kwaliteit kiest. Bureaustoelen zijn duur, maar je kunt er vele jaren mee doen als je voor een versie gaat die vervaardigd is uit stevig en kwalitatief hoogwaardig materiaal. Test daarom altijd waar het frame van is gemaakt, hoe de zitting is en hoe stevig de stoel eruit ziet. Zo kun je op het eerste oog vaak al snel bepalen of deze stoel in de smaak valt voor de komende jaren of niet. 

Verstelbaarheid van de stoel

Een stoel die je op diverse punten kunt verstellen is essentieel. Elk lichaam is anders en elk lichaam heeft dan ook andere ondersteuning nodig tijdens het zittend werken. Zorg er daarom altijd voor dat je de bureaustoel kunt verstellen qua zithoogte, rug- en armleuningen en of de bureaustoel een eventuele lendensteun bevat. Zo kun je de stoel perfect op jouw lichaam en ideale zithouding instellen. 

Testen in een fysieke bureaustoelenwinkel

Een bureaustoel kun je het beste testen in een fysieke bureaustoelenwinkel. Zo merk je al snel genoeg of je lekker zit en de stoel op jouw ideale zithouding ingesteld kan worden of dat je beter nog enkele andere stoelen kunt testen voordat je een keuze maakt. Bureaustoelen vormen een dure aanschaf, maar zijn erg belangrijk om het ontwikkelen van lichamelijk ongemak tegen te gaan. Je kunt ook navragen bij je werkgever of hij of zij een bijdrage wilt leveren aan de kosten van jouw bureaustoel, zeker als het om een bureaustoel voor jouw thuiswerkplek gaat.

bureaustoel