Trends in transport & logistiek binnen de gezondheidszorg

Als de transport & logistiek voor elk type branche anders is, is degene die zich op de gezondheidszorg richt, misschien wel de meest kwetsbare en kritische. Het vereist de hoogste kwaliteitsnormen en een paar specifieke vereisten die veranderen naargelang we het hebben over farmaceutische en biotechnologische producten, medische en diagnostische apparaten, medische en persoonlijke verzorgingsproducten, gezondheids- en schoonheidsproducten, of secundaire verpakking of co-verpakking. Het vereist ook de juiste sanitaire opslagfaciliteiten, ingericht met alles wat nodig is om aan de kwaliteitsnormen en sanitaire voorschriften te voldoen. en met een regelklimaat variërend van cleanrooms tot gekoelde en zelfs vriesruimtes. Door al deze factoren kunnen de logistieke kosten omhoogschieten; de vraag is dan: hoe kunnen we deze kosten beheersen?

Automatisering van systemen en processen

In de hele branche zijn inefficiënte leveringsprocessen en -systemen de reden voor hogere kosten. Andere industrieën zijn echter al bezig met het scannen van producten, elektronische bestellingen, nauwkeurige besturingscontroles en andere belangrijke processen om de efficiëntie van de toeleveringsketen te verbeteren. Ondertussen gebruikt de gezondheidssector voornamelijk handmatige acquisitieprocessen die kunnen leiden tot fouten, ontbrekend product, onjuiste artikelen of verouderde koopwaar. Problemen die kunnen worden opgelost door voorraden te automatiseren, zoals efficiënt wordt gedaan in de auto-onderdelen, voedingsmiddelen en dranken, en de detailhandel.

Voortdurende verbetering van toeleveringsketens

Om de transport & logistiek efficiënter te maken, moeten vrachtbedrijven strategieën gebruiken zoals het vermijden van te vaak directe en dringende zendingen of het verspillen van ruimte op hun retourroutes. Ze kunnen ook tactieken uitvoeren, zoals het ontwikkelen van verpakkingen die de kosten minimaliseren en het ruimtegebruik verbeteren en controle houden over het percentage schade, tijdige leveringen en leveringstermijnen. Naarmate meer zendingen in complete ladingen worden geconsolideerd, kunnen we grote besparingen identificeren, het retournetwerk verbeteren en brandstof besparen. Met transportbeheersoftware kunnen we netwerken herontwerpen, kansen voor inkomende routes identificeren, leveringen optimaliseren en mogelijkheden ontdekken om leveranciers backhauling aan te bieden.

Verbetering van de gegevens

Een andere uitdaging ligt bij eigendomsgegevens, ongelijk voor medische hulpmiddelen en locatie-informatie. De constante vertaling van gegevens en de uitvoering van handmatige processen kunnen tot meerdere fouten leiden. Een gebrek aan standaardisatie van gegevens is het meest voorkomende obstakel voor het bereiken van excellentie in de toeleveringsketen. Om dit probleem aan te pakken, introduceerde GS1, een internationale organisatie die standaarden voor toeleveringsketens ontwikkelt en onderhoudt, de Global Location Numbers (GLN) en de Global Trade Item Numbers (GTIN) voor de industrie. We gebruiken GLN’s en GTIN’s om producten ondubbelzinnig te identificeren en om productgegevens door de hele toeleveringsketen heen te communiceren, in het milieu. Door de implementatie van een wereldwijde en gemeenschappelijke gegevensstandaard te versnellen, wordt de efficiëntie van de toeleveringsketen verbeterd.