Om een bepaald beroep te mogen uitoefenen, moet je in sommige gevallen trainingen en cursussen volgen. Je wordt dan helemaal klaargestoomd om zo goed en veilig mogelijk je werk te doen. Als je bijvoorbeeld buschauffeur moet worden, dien je een bepaalde opleiding gedaan te hebben zodat het zeker is dat jij zo’n groot voertuig veilig door het verkeer kan vervoeren. Een selectie verplichte cursussen die je moet volgen om een bepaald beroep uit te oefenen vind je in deze blog!

Off-shore medewerker en nogepa

Als medewerker van een boorplatform in de Noordzee moet je ook een training volgen, genaamd nogepa. Je krijgt veel informatie over hoe je moet handelen in geval van nood. Denk hierbij aan brand, ongevallen op het platform en hoe je moet omgaan met een ruige zee. Ook wordt je geleerd hoe je milieubewust te werk gaat. Je bent namelijk constant aan het werk met olie en gevaarlijke afvalstoffen. Mocht hier niet zorgvuldig mee omgegaan worden, dan kan dat ernstige gevolgen hebben. Een goede training is dus noodzakelijk voor een veilig verblijf op het booreiland!

Steward(ess) en flight safety training

Naast het verzorgen van eten en drinken hoog in de lucht, moet je ook weten wat je moet doen in bepaalde (nood)situaties. Denk aan een noodlanding of een agressieve passagier. Je krijgt van de luchtvaartmaatschappij een in-house training. Je wordt volledig opgeleid en dus capabel om te handelen in zulke situaties. Jouw passagiers weten dus dat ze op jou kunnen rekenen mocht het nodig zijn.

Wil je meer weten over de verplichte nogepa training? Kijk dan op https://fmtcsafety.com/nl.