Kennis, vaardigheden of nieuws overbrengen aan werknemers? Gebruik e-learning

e-learning

Wanneer je leidinggevende bent bij een middelgroot of groot bedrijf waar talrijke werknemers in dienst zijn, dan kan het niet anders of je wenst met je medewerkers af en toe informatie te delen. Hierbij kan het gaan om nieuws of ontwikkelingen rond de organisatie, maar ook om specifieke kennis of vaardigheden die je wilt overbrengen. Voor al deze aspecten geldt dat e-learning tegenwoordig als dé ultieme manier wordt gezien om deze doelen te realiseren. E-learning is zoals je misschien weet een digitaal middel waarbij de gebruiker door een soort presentatie heen scrollt, zij het wel een interactieve presentatie waarbij men soms vragen moet beantwoorden en daarbij hopelijk al doende leert. Hieronder lees je welke voordelen e-learning zoal teweeg brengt.

e-learning

De voordelen van e-learning op een rij

Vergeleken met andere, meer conventionele, manieren om informatie over te brengen biedt e-learning onder andere deze pluspunten:

  • Elke medewerker kan een e-learning module doorlopen wanneer het hem of haar uitkomt. De presentiegraad kan daarmee altijd op honderd procent uitkomen. Als je in plaats hiervan een ‘echte’ bijeenkomst organiseert, dan haal je die honderd procent praktisch nooit.
  • Werknemers hoeven niet naar een bepaalde plek af te reizen voor de kennisoverdracht. Ook zij zijn dus flexibeler in hun doen en laten.
  • Met e-learning kun je heel makkelijk bijhouden wie de module heeft doorlopen en wie niet.
  • E-learning geeft je de mogelijkheid om een soort van testen af te laten leggen. De resultaten hiervan kunnen dan ook meteen inzichtelijk zijn.