Nord VPN

Cybercriminaliteit is een steeds groter wordend probleem. Hackers proberen op allerlei manieren toegang te krijgen tot jouw online gegevens met alle gevolgen van dien. Goed zorgen voor je eigen online veiligheid is dus zeer belangrijk, maar hoe doe je dat precies? In deze blog zetten we een aantal goede tips op een rijtje. Zie het ook als een soort van test voor jezelf, hoeveel van deze dingen doe je bijvoorbeeld zelf al? Lees dus snel verder en blijf veilig online!

Online en offline komen samen.

De online en offline wereld vloeien steeds meer in een, en dit heeft niet alleen een hoop positieve gevolgen, maar ook een hoop negatieve. Zo kunnen hackers via jouw webcam bijvoorbeeld jou opnemen. Natuurlijk niet zo fijn als je net uit de douche stapt. Maar ook via mobiele telefoons kunnen hackers je opnemen of filmen. Zorg er dus voor dat je nooit zomaar alles download, check goed of de bron wel betrouwbaar is. Tevens plakken veel mensen hun webcame af met een stukje tape. Zo weet je ten alle tijden zeker dat je geen pottenkijkers hebt.

Pas op met wifi

Wanneer je op openbare plekken verbindt met een wifi signaal zorg er dan voor dat je geen belangrijke zaken regelt. Wacht bijvoorbeeld met iets overboeken tot je thuis bent. Het is namelijk heel gemakkelijk voor hackers om in te breken via deze gratis wifi signalen. Hou het dus voor de zekerheid alleen maar bij simpele zoekopdrachten of je feed browsen. Ga geen wachtwoorden veranderen of iets dergelijks, dit is vragen om problemen. Wil je helemaal zeker zijn dat er niks kan gebeuren, verbind dan simpelweg niet meer met gratis wifi diensten op openbare plekken.

Een vpn

Een goede manier om je online veiligheid te verbeteren is het gebruiken van een VPN. Deze service zorgt ervoor dat jou internet verbinding wordt omgeleid via een externe, extra server. Hierdoor ben jij een stuk lastiger te traceren, omdat het bijvoorbeeld lijkt alsof jou internet verbinding uit Amerika komt. Er zijn tegenwoordig een hoop bedrijven die een VPN dienst aanbieden. Een van de meest populaire is Nord VPN. Dit bedrijf staat bekend om de goede tarieven en een betrouwbare en gemakkelijke service. Ook kunnen VPN’s gebruikt worden om siteblokkades te omzeilen, zo kun je met een VPN gemakkelijk op torrent sites komen zonder dat je een brief van brein in de bus krijgt. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld de Amerikaanse versie van netflix te bekijken op deze manier.