Van vroeger moest je duizenden euro’s uitgeven aan een dergelijke webshop. Tegenwoordig kan je gewoon een dergelijke software kopen voor jouw bedrijf. Veel ondernemers kiezen hiervoor om hun klanten een goede gebruikservaring te geven, maar voor de ondernemer zelf heeft het natuurlijk ook enorm veel voordelen: hierbij kan je denken aan automatische marketing of voorraadbeheer. In dit artikel zullen wij nader ingaan op de voordelen van een software voor een b2b webshop.

Automatische marketing

Je kan de software zo instellen dat de software de gehele marketing regelt. Dankzij zelf ingebouwde SEO optimaliseert hij jouw pagina. Ook kan je de software gebruiken om aan je klantenbestand een e-mailmarketing extensie te koppelen. Op die manier kan jij jouw klanten automatisch aanbiedingen doen o.i.d.

Automatisch voorradenbeheer

Ook kan je zorgen dat de voorraden automatisch worden beheert. Stel dat een broek heel goed verkoopt en ze vliegen over de digitale toonbank, dan weet het systeem dat het nieuwe broeken moet bestellen. Je kan je systeem dan zo instellen dat je hier een melding van krijgt, maar je kan het systeem ook de broeken zelf laten bestellen. Op die manier heb je geen omkijken meer naar jouw voorraden en wordt jouw veiligheidsvoorraad altijd gehandhaafd.

Klant en orderbeheer

Door middel van je CRM te koppelen aan jouw webshop kan je het orderbeheer goed afhandelen voor klanten. Op die manier krijg je vele tevreden klanten die hun pakket op de juiste dag binnen krijgen. We weten allemaal dat de klant koning is, dus maak hier werk van en zorgt dat je webwinkel b2b over al het noodzakelijke beschikt

Gebruiksvriendelijkheid

Natuurlijk zit een dergelijke webshop software goed in elkaar, waardoor jouw klanten moedeloos over de site kunnen navigeren op zo hetgeen te vinden waarna ze op zoek zijn.


 [mb1]