Kleding is iets wat elk mens nodig heeft. Het is een basisbehoefte die zich echter steeds meer heeft ontwikkeld. Waar vroeger altijd “standaard” kleding de norm was, ontwikkelen zich er nu steeds meer merken van designerkleding die de trend zetten. Kleding wordt steeds prijziger en dus zal ook de marketing hierin verbeterd moeten worden om mensen hiertoe aan te trekken. Een goede combinatie hierbij is social media. Een kanaal wat tegenwoordig door iedereen wordt gebruikt en niet meer weg te denken is uit het sociale leven van mensen. In het bijzonder Instagram is heel populair en dat is dus ook de perfecte combinatie voor kledingwinkels.

Waarom Instagram?

Instagram is een platform wat zich sterk ontwikkeld heeft de afgelopen jaren. Mensen kunnen hier foto’s of video’s plaatsen die mensen kunnen liken en uiteindelijk kunnen delen met anderen. Instagram kan voor kledingwinkels dienen als verkooppunt maar dit is niet het hoofddoel. Het dient namelijk als een marketingstrategie waarbij mensen worden getriggerd om meer te gaan uitzoeken. Wanneer op het account verschillende foto’s van kleding of video’s van nieuwe collecties worden gepost, worden mensen nieuwsgierig. Ze willen graag weten hoe en wat er precies uitkomt en blijven hierin geïnteresseerd. Wanneer dit account up-to-date wordt gehouden zou dit ertoe leiden dat er voor lange tijd een omzetstijging gerealiseerd kan worden.

Waarom Chatkracht?

De chatspecialisten van Chatkracht dienen hierbij als een ondersteunende factor voor de winkels. De specialisten kunnen onder andere vragen beantwoorden zoals de openingstijden of de locatie van de gevestigde winkels. Ook kunnen ze het account onderhouden. Dit zou door bijvoorbeeld kunnen door foto’s te plaatsen en vervolgens mensen hierbij te lokken naar de site zelf. Dit zorgt ervoor dat mensen geïnteresseerd raken. Ze gaan andere onderdelen van de site bekijken en dit zal ertoe zorgen dat ze uiteindelijk meer gaan kopen, wat zal leiden tot een omzetstijging. Door de klantenservice uit te besteden aan Chatkracht krijg je als bedrijf veel rust.