Kies nu voor glasvezel Rotterdam

Heb je een postcodecheck gedaan en is het een optie om te kiezen voor glasvezel Rotterdam? Dan doe je er verstandig aan om van die optie gebruik te maken. De voordelen van glasvezel Rotterdam wegen veel zwaarder dan de nadelen en zeker als je snel internet belangrijk vindt, ben je beter af als jij je aan laat sluiten op het glasvezelnetwerk. 

Kwestie van tijd voor iedereen gebruik kan maken van het glasvezelnetwerk

Hoewel; steeds meer huishoudens zijn aangesloten op het glasvezelnetwerk, geldt dat nog niet voor alle huishoudens in ons land. Dit kun je online simpel checken, door het invoeren van de postcode. Kun je nog geen gebruik maken van glasvezel Rotterdam? Dan is dat nog slechts een kwestie van tijd. Uiteindelijk zal heel het land gebruik kunnen maken van glasvezel, een vezel die niet dikker is dan een haar en die bestaat uit verschillende strengen glas. De werking kun je wel enigszins vergelijken met het versturen van morse berichten. Werd daarbij echter gewerkt met een lamp, bij glasvezel gaat het sneller met laserlicht. Daardoor kun je snel en veel informatie versturen. 

Met snelheid en stabiliteit zijn de grootste voordelen van glasvezel genoemd

De snelheid is meteen het grootste voordeel van glasvezel Rotterdam. Is het bij internet via ADSL of via de kabel vaak zo dat hoe verder je van de centrale komt, hoe minder snel internet wordt, dit is bij glasvezel nooit aan de orde. Bovendien is de verbinding met glasvezel stabieler en hebben up- en downloaden dezelfde snelheid. Ook dat heeft weer voordelen. Iets versturen duurt dan even lang als iets downloaden. Een hoge uploadsnelheid is handig als je grote bestanden als foto’s en video’s op internet zet bijvoorbeeld. De voordelen van snelheid die glasvezel Rotterdam biedt ervaar je ook als je bijvoorbeeld gaat videobellen.

Kies je voor glasvezel Rotterdam dan ben je wel iets meer geld kwijt

Nadeel? Dat is dat glasvezel Rotterdam nog niet overal beschikbaar is. Maar dat is zoals gezegd slechts een kwestie van tijd. Een nadeel van glasvezel Rotterdam? Dat is wellicht dat je iets meer geld kwijt bent in vergelijking met een dsl of een kabelprovider. Daarvoor krijg je echter wel een veel stabieler en vooral snellere verbinding. Dat is dat kleine beetje extra geld beslist waard. 

Beter beeld en meer detail op je televisie

En hoe zit het dan met de televisie? Verandert er wat dat betreft nog iets als je kiest voor glasvezel Rotterdam? Ja, er verandert zeker iets, maar dat alleen in positief opzicht. Zo wordt je beeld meer helder en scherper en krijg je de details nog beter in beeld. Heb je een vaste telefoonlijn? Die kun je gewoon houden als je overstap op het glasvezelnetwerk. Je geeft dit aan bij de provider en je behoudt dan ook gewoon je eigen nummer als je dat wilt althans. Radio luisteren doe je nadat je aangesloten bent op glasvezel vaak van achter de decoder, al biedt een enkele glasvezelspecialist nog een analoog signaal. Ga er echter maar van uit dat dit niet zo is.