Deze 3 tips helpen je met het vinden van de juiste vacatures!

Tips vacatures vinden

Online vind je gigantisch veel vacatures. Als je op zoek bent naar een nieuwe baan, dan kan het verleidelijk zijn om op van alles en nog wat te gaan reageren. Want niet geschoten is immers altijd mis. Toch kan dit schieten met losse flodders ervoor zorgen dat jij niet reageert op de juiste vacatures, waardoor je ook niet die droombaan vindt die écht bij je past. De juiste vacatures vinden doe je met deze 3 tips.

Breng je talenten en wensen in beeld om een juiste vacature te vinden

Voordat je op zoek gaat naar vacatures is het belangrijk om te weten waar je blij van wordt en waar je goed in bent. Zet voor jezelf je talenten en wat jij het allerliefste doet op papier. Bedenk hierbij in wat voor een bedrijfscultuur jij het liefst werkt. Zie jij jezelf bijvoorbeeld bij een grote multinational werken of juist in een wat kleiner bedrijf, wat is je gewenste salaris en hoe zie je de werk-privébalans voor je? Hoe specifieker je voor jezelf bent, des te beter je weet wat je precies zoekt en welke vacatures je dus beter links kunt laten liggen. Misschien kom je er zelfs wel achter dat je liever gaat ondernemen.

Vind de juiste vacature door je netwerk te gebruiken

Veel banen worden gevonden via bekenden, oud-collega’s, vrienden of familie. Zet je netwerk dan ook in wanneer je op zoek bent naar een nieuwe baan. Zeker als je voor jezelf goed duidelijk hebt wat je zoekt kun je bedenken wie je verder zou kunnen helpen. Wellicht ken je iemand die voor een interessante werkgever werkt of in een sector waar jij ook graag zou werken. Tien weten altijd meer dan een. Maak ook zeker een LinkedIn profiel aan of werk deze bij als je al een profiel hebt en schrijf een aantal relevante connecties aan.

Online vacaturebank voor de juiste vacatures

Een vacaturebank verzamelt een groot aantal vacatures waarop jij eenvoudig kunt filteren. Zo zoek je op vacatures in een bepaalde plaats of provincie, binnen een specifiek vakgebied, op opleidingsniveau, jaren ervaring of aangeboden salaris. Door selectief gebruik te maken van een vacaturebank kunnen er zeer interessante vacatures opduiken. Check voordat je gaat solliciteren of je CV nog up-to-date is en of je kwaliteiten zoals je die eerder bepaald hebt goed naar voren komen. Maak een profiel aan bij een vacaturebank en je kunt jouw CV direct online zetten. Ook kun je deze aanvullen met overige relevante informatie, zoals meer informatie over ervaring die je hebt opgedaan in vorige banen en het benadrukken van je positieve eigenschappen.