Is het investeren in zonnepanelen het waard?

Investeren kan risicovol zijn, maar in verband met de lage rente van tegenwoordig is het vaak meer rendabel dan je geld gewoon op de bank laten staan. Vooral als ondernemer heb je behoefte aan geld dat rolt. Investeren doen mensen meestal in aandelen of vastgoed. Maar wist je dat je ook kan investeren in zonnepanelen? Energievanzelf.nl heeft namelijk een speciale afdeling voor zakelijke zonnepanelen. Dit is wat je moet weten!

Bedrijfsimago

Allereerst is het een goed idee voor het image van je bedrijf. Een investering kost natuurlijk geld, maar het is ook fijn om energiezuinig bezig te zijn. Zowel voor je eigen geweten, als ook voor je positie als bedrijf. Zo sta jij namelijk bekend als een bedrijf dat innovatief is en ook maatschappelijk verantwoord. Dat komt je niet alleen welteverstaan bij je potentiële klantenkring, maar ook de overheid voorziet jouw bedrijf dan van voordelen in de vorm van subsidies en andere regelingen. Let op: je komt niet altijd voor iedere regeling in aanmerking en bovendien gelden er bij iedere regeling aparte vereisten en formaliteiten. Check daarom goed voor welke regelingen jouw bedrijf in aanmerking komt.

Subsidies

De energie investerings aftrek is een stimulansregeling voor ondernemers die in bedrijfsmiddelen investeren. Op deze manier kunnen zakelijke zonnepanelen een voordeel opleveren op belastinggebied. Meestal gaat het om een aftrek van gemiddeld 11 procent. Daarnaast is het mogelijk om bovenop de reguliere afschrijving ook 55 procent van de kosten voor de investering af te trekken van de fiscale winst.

Lees de kleine lettertjes

Dat klinkt natuurlijk erg mooi, maar wees dan wel direct in je aanpak. Het aanvragen van de energie investeringsaftrek is namelijk niet iets wat je op de lange baan kan schuiven. Er gelden bepaalde formaliteit, zoals dat je binnen drie maanden na het geven van de opdracht tot investering de aanvraag moet hebben ingediend bij de overheid. Wees dus op tijd, want het is zonde om vanwege om dit voordeel mis te lopen.