Een proefschrift maken: Je staat er niet alleen voor
Je hebt met bezieling je proefschrift geschreven. Een proefschrift maken is een hele klus. Vaak is het een eenzaam traject, maar je staat er niet alleen voor.
Waarom zou je een proefschrift maken?
Het aantal promovendi in Nederland neemt toe, maar niet alle promovendi komen uiteindelijk terecht in de wetenschap. De motivatie om te promoveren verschilt. De ene promovendus ambieert wel een academische loopbaan en de ander denkt dat een dergelijke titel meer carrièreperspectief in het bedrijfsleven biedt. Ook als je het leuk vindt om je vast te bijten in een onderwerp, is promoveren een interessante optie. Als je aan het promotietraject gestart bent en de afronding in zicht komt, is het tijd om aandacht te besteden aan de vormgeving van je proefschrift.
Een proefschrift maken: De finishing touch
De afronding van je proefschrift en daarmee je promotietraject vergt ook nog de nodige voorbereiding. Er wordt een promotiecommissie aangewezen en je legt je voorlopige promotiedatum vast. Je bereidt je manuscript voor en laat dit goedkeuren. Als het manuscript is goedgekeurd door de promotiecommissie en er geen plagiaat is vastgesteld heb je toestemming om je proefschrift te vermenigvuldigen. Een proefschrift maken kan via drukken of kopiëren. Het is gebruikelijk om je proefschrift om te zetten in een boekje. Na een lange periode van intensief wetenschappelijk onderzoek, laat je je proefschrift deskundig opmaken. Je kan kiezen voor een basisopmaak waarbij gekeken wordt naar correct gebruik van kop- en voetteksten, bladwijzers en titelpagina’s. Een andere, iets uitgebreidere optie is gericht op de opmaak met betrekking tot ondermeer lettertype en lettergrootte, regelafstand, tabellen en figuren. Wil je helemaal ontzorgd worden en met je proefschrift niet alleen inhoudelijk een visitekaartje afgeven, maar ook qua lay-out een uniek en persoonlijk boekwerk afleveren, kies dan voor professionele ondersteuning bij een creatieve opmaak en schakel grafische experts in. Zij gaan met jouw ideeën en wensen voor de lay-out aan de slag. Ook in de laatste fase van je promotietraject sta je er bij het proefschrift maken niet alleen voor.