De impact van linkbuilding op je on page

Het internet is een verzameling van pagina’s die onderling in contact staan met elkaar via hyperlinks. Zonder koppelingen zou het internet niet functioneren en zonder link building wordt jouw website niet gevonden. Welke impact link building heeft op jouw on page SEO leggen we in het kort uit op deze pagina.

Hoe werkt link building?

Het belang van koppelingen naar een website vanaf andere websites ligt aan de basis van zoekalgoritmen. Meer links vanuit websites met autoriteit leidt tot een hogere ranking bij relevante zoekopdrachten. Dit is gekoppeld aan keyword research en evaluatie van externe websites die waardevol kunnen zijn voor jouw SEO. Link building kan organisch gaan door interessante content te publiceren, het is ook mogelijk om met publishers samen te werken om zo meer links te krijgen.

On page SEO

Dan is er nog de on page optimalisatie, dit zijn de verbeteringen die je kunt doorvoeren op je eigen pagina’s. Hiermee verhoog je de gebruikerservaring voor bezoekers en door de juiste content te publiceren kun je ook meer backlinks vergaren. Een voordeel van organische links vanuit externe pagina’s is de link equity ofwel link juice die wordt overgedragen. Kwaliteit op je eigen pagina heeft invloed op link building en andersom.

SEO, SEA en verder

Zoekmachine optimalisatie is een manier beter gezien te worden in Google, Bing of elders. Online adverteren is een manier om producten, diensten of merken aan te prijzen en/of conversies tot stand te brengen. On page optimalisatie is niet alleen een SEO methode maar ook een manier om je bezoekers een betere ervaring te bieden en daar draait het uiteindelijk om. DoubleSmart is het online marketing bureau dat optimalisatie niet ziet als doel maar als een middel om de beoogde doelstellingen te bereiken. Wil je meer bezoekers, meer bekendheid of meer verkopen? Ga verder dan optimalisatie en ga voor resultaten!