De beste velgen voor jouw BMW

Alle onderdelen van je auto zijn nauwkeurig op elkaar afgestemd. Zo kan de auto optimaal presteren en kun jij genieten van een fijne rijervaring. De juiste BMW velgen zorgen voor een goede wegligging en stabiliteit. Als er iets aan de onderdelen van de auto wordt verandert kan dit voor een flinke tegenslag in de rij beleving veroorzaken. Ook kan er eerder slijtage voorkomen omdat deze onderdelen niet meer perfect aansluiten op de originele onderdelen. Daarom is het verstandig om bij vervanging goed onderzoek te doen naar de juiste BMW velgen.

Originele onderdelen of een replica?

Het onderhouden van je auto en dus ook het vervangen van onderdelen kunnen flink hoog in de kosten oplopen. Dan is het vaak verleidelijk om te kiezen voor een replica variant, dit scheelt immers geld. Op het oog, voornamelijk in het begin, is er haast geen verschil te zien tussen het origineel en de replica. Echter, al snel zijn de gebreken te vinden. Voornamelijk het kwaliteitsverschil tussen de twee is het grootst merkbare verschil. Zo kan het zijn dat het replica model vele malen eerder slijt. Een meer voorkomend gebrek is het feit dat de replica variant niet goed genoeg afgesteld is op het originele onderstel. Dit zorgt voor onbalans en dus een minder prettige rij beleving. Dit zorgt op zijn beurt ook voor het eerder slijten, ook voor andere onderdelen. Met het origineel wordt je verzekerd van een goede balans in de afstelling.

Meer grip

Onlangs zijn er nieuwe BMW velgen te koop. Deze velgen zorgen voor meer grip op het wegoppervlak. Slipgevaar vormt vaak een aardig onderschat risico voor automobilisten. Met de BMW velgen, voornamelijk de 1 serie, wordt je ervan verzekerd dat het slipgevaar dusdanig vermindert. Zo kun je niet alleen beter door de bochten scheuren maar rijd je ook een stuk comfortabeler op de weg.