Bedrijfsafval scheiden: 10 redenen om nú te beginnen!

bedrijfsafval scheiden

In een bedrijf komt enorm veel afval vrij. Het is zonde om dit allemaal op één hoop te gooien en bovendien is dat verboden. Lees hieronder 10 redenen waarom je bedrijf nu moet beginnen met het scheiden van je bedrijfsafval.

  1. Het bespaart geld

Op restafval zit een afvalstoffenbelasting. Hoe meer restafval je hebt, hoe meer je dus moet betalen. Beperk je restafval dus zo veel mogelijk door afval te scheiden.

  1. Het spaart nieuwe grondstoffen uit

Door afval te scheiden, houd je alle soorten afval netjes apart en worden deze niet vervuild. Hierdoor kunnen deze makkelijker gerecycled worden en is het eigenlijk geen afval meer, maar een nieuw materiaal. Zorg er daarom voor dat je voor elke afvalstroom binnen je bedrijf een container hebt. Zo kunnen werknemers het afval bij de bron scheiden. Begin met het huren van een rolcontainer via Bedrijfsafval.nl voor elke afvalstroom binnen je organisatie.

  1. Je komt tot nieuwe inzichten

Als je bezig bent met het scheiden van afval, kom je erachter hoeveel plastic, papier, etc. er bij het restafval wordt gegooid. Je hebt door dat er iets moet veranderen en kunt anderen hiermee inspireren.

  1. Je bedrijfsimago verbetert

Aangezien maatschappelijk ondernemen belangrijk is voor veel bedrijven en afvalscheiding daar weer een belangrijk punt van is, verbeter je vanzelf je bedrijfsimago als je afval op een juiste manier scheidt. 

  1. Zien scheiden doet scheiden

Als je je medewerkers betrekt bij het scheiden van afval en hen duidelijk maakt waarom het zo belangrijk is, worden ze geïnspireerd. Niet alleen dragen ze op het werk een steentje bij, de kans is groot dat de thuis ook meer afval zullen scheiden.

  1. Bedrijfsafval scheiden is wettelijk verplicht

Alle bedrijven zijn wettelijk verplicht om hun afval te scheiden. Doen ze dit niet, kunnen ze er zelfs een boete voor krijgen.

  1. Het draagt bij aan duurzaam ondernemen

Tegenwoordig is duurzaam ondernemen erg belangrijk. Met het scheiden van afval draag je daar zeker aan bij. Het is belangrijk dat je nu al bekijkt hoe zaken kunnen worden doorgezet in de toekomst.

  1. Recyclen is erg belangrijk

Recyclen is een belangrijk onderdeel van duurzaam ondernemen. Hoe meer afval je scheidt, hoe meer er gerecycled wordt. 

  1. Het draagt bij aan een circulaire economie

Een circulaire economie betekent dat grondstoffen steeds opnieuw worden gebruikt en er zo min mogelijk afval bestaat. Dit bereik je door afval te scheiden en te recyclen.

  1.  Het is goed voor het milieu

Hoe minder restafval je hebt, hoe minder afval verbrand hoeft te worden. Scheid dus al je afval apart.

Bron: Bedrijfsafval.nl