Alan Red t-shirts

Zweten doen we allemaal, helaas heeft de een er echter meer last van dan de andere. En vooral op de werkvloer kan het ongelofelijk gênant zijn wanneer je met grote plassen onder je oksel rond loopt. Gelukkig zijn er naast deodorant gebruiken nog een hoop andere opties die je kan overwegen om het zweten aan banden te leggen. Speciaal voor de meest zweterige onder ons heb ik een aantal van deze technieken op een rijtje gezet. Overigens gebruik ik al deze trucjes zelf ook aangezien ik vanaf 10 graden al verander in een waterval, dus ik spreek uit ervaring!

Vermijd synthetische stoffen!

Een van de tips waar ik zelf bij zweer, draag nooit synthetische stoffen als onderkleding. Stoffen als polyester ademen niet goed waardoor je sneller gaat zweten, ook gaan ze doorgaans sneller stinken. Het is dus beter om er altijd voor katoen te kiezen. Dit is een natuurlijke, vocht absorberende stof die ook nog eens ademt. Geloof me, het is een wereld van verschil. Tevens draag ik ten alle tijden een T-shirt onder mijn overhemden. Zelf gaat mijn voorkeur uit naar Alan Red T-shirts, omdat deze een geweldige prijs/kwaliteit verhouding hebben. Ze blijven mooi wit en houden goed hun pasvorm. Ook zie je ze nauwelijks onder overhemden, wat ideaal is!

Deodorant, maar dan sterker

Als je snel en veel zweet kan je daar het beste gewoon voor uit komen. In ernstige gevallen kan zelfs de huisarts wat voor je betekenen. Huisartsen kunnen namelijk een stuk sterke deodoranten op recept meegeven. Dit is totaal andere koek dan je simpele spuitbus dus lees aandachtig de bijsluiter. Ook zijn er bij de drogist sterkere deodoranten te verkrijgen, Odorex is hier een goed voorbeeld van. Deze deodorant breng je in de avond aan en zorgt ervoor dat je de dag erop een stuk minder zweet. Zelf heb ik altijd goede ervaringen met dit merk gehad, maar het kan er g zwaar zijn op de huid, dus pas daarmee op!

Scheren helpt!

Een hoop mannen zullen er wellicht niet aan willen beginnen, maar het scheren van je oksel haar helpt enorm! Het werkt vooral goed tegen de geur, aangezien zweet opdroogt in je okselharen. Hoe minder haar in je oksel hoe minder zweet blijft plakken en dus gaat stinken. Maar ook helpt het tegen zweetplekken naar mijn ervaring. Het is in ieder geval zeker de moeite waard om te proberen. Helpt het niet? Dan groeit het vanzelf weer aan!