Zo verhoog je de productiviteit van je werknemers

werknemers

Wil je de productiviteit van je werknemers verhogen? Dit kan je op verschillende manieren doen. Belangrijk is om productiviteit hoog te houden zonder dat dit ten koste gaat van het energielevel van je werknemers. Je wilt namelijk voorkomen dat werknemers uiteindelijk meer werken dan dat ze aankunnen, dit zorgt namelijk voor burn-outs en overspanning. Hieronder vind je een aantal manieren om de productiviteit verhogen van je werknemers.

#1: Condities

Zorg dat je jouw werknemers motiveert door de juist condities te geven. Denk bijvoorbeeld aan een prettige werkomgeving: ruimte, vertrouwen, vrijheid. Dit zijn een aantal factoren waardoor personeel meer willen gaan doen voor het bedrijf. Ook de creativiteit blijft hierdoor aanwezig.

#2: Optimaliseer processen

Systemen en tools kunnen de productiviteit verhogen mits de systemen goed zijn geïntegreerd in de werkprocessen. Vaak werken bedrijven met veel verschillende tools, vaak zijn er verschillende medewerkers beheerder van verschillende tools waardoor je geen overzicht meer hebt. Het is daarom belangrijk dat je alles centreert en goed op een rijtje hebt staan. Daarnaast wil je soms niet in één keer een grote uitgave aan een tool doen maar wil je maandelijks kunnen afbetalen. Met SAP Business One cloud kan je gemakkelijk voor een betaalbare prijs een goed ERP systeem afnemen. Hierdoor optimaliseer je het volledige werkproces van je bedrijf en heb je alles in 1 tool.

#3: Borrels, bedrijfsfeesten

Wil je dat je medewerkers echt een team worden? Dan is het belangrijk dat je regelmatig leuk dingen doet met elkaar. Door activiteiten te ondernemen met je medewerkers leren medewerkers elkaar steeds beter kennen. Het is ook belangrijk dat hierin geen aparte groepen groeien. Per afdeling is dit natuurlijk niet te voorkomen maar op persoonlijk en sociaal niveau wil je dat de meeste werknemers goed met elkaar om kunnen gaan. Organiseer een BBQ of doe een groepsactiviteit.

#4: Opleiding en trainingen

Het is belangrijk dat je medewerkers beter worden in wat ze doen. Wanneer je personeel geïnteresseerd is in een bepaald onderwerp staan ze er voor open om een opleiding te volgen. Wanneer je dit steunt (ook financieel) vanuit je bedrijf dan zal dit motiverend werken. Je personeel zal zich na het volgen (of zelf tijdens het volgen) nog gemotiveerde zijn om aan de slag te gaan met het onderwerp. Wel is het belangrijk om controle te houden over het werk in combinatie met de opleiding. Zorg dat personeel niet het zelfde aantal uur moet blijven draaien wanneer ze de opleiding volgen.