Werken met SharePoint: 4 voordelen

SharePoint is een handig platform van Microsoft Office 365, waarop informatie kan worden gedeeld. Via deze weg kunnen bedrijven (zowel kleine als grote organisaties) hun medewerkers met elkaar in verbinding stellen. Digitale bestanden zijn op te slaan in de bibliotheken en ook taken, agenda’s en enquêtes zijn via dit platform uit te wisselen. Werken met SharePoint biedt flink wat voordelen; wij lichten er 4 uit. 

Ben je bang dat jouw medewerkers niet overweg kunnen met SharePoint? Geen zorgen! Naast een Microsoft Office 365 training bestaat er ook een SharePoint training die zich specifiek richt op het gebruik van SharePoint.

1. SharePoint stimuleert teamwork

Door kennis, toepassingen en inhoud (bestanden, gegevens, nieuws en bronnen) te delen en beheren, is informatie door alle medewerkers snel te vinden. Als ze maar een apparaat met internetverbinding hebben. Dankzij SharePoint kunnen zij moeiteloos en veilig samenwerken via teamsites voor elk projectteam en elke afdeling. Naast teamleden van binnen de organisatie kunnen ook externe gebruikers worden toegevoegd, zolang ze een Microsoft Account hebben dat gelinkt is aan een zakelijk e-mailadres, of als ze gebruik kunnen maken van een gastenlink.

2. SharePoint zorgt voor meer betrokkenheid in de organisatie

Met SharePoint kan de samenhang binnen een bedrijf verbeterd worden en de efficiëntie binnen de organisatie gestimuleerd, door bronnen en toepassingen via startsites en portals te delen. Werknemers kunnen van zich laten horen op communicatiesites en tevens op de hoogte blijven via gericht nieuws op het web en in de mobiele SharePoint-apps. Als zij de SharePoint training hebben gevolgd, kunnen zij nog optimaler gebruikmaken van de mogelijkheden van dit platform. Zo’n training kan wel eens van pas komen, aangezien het voor velen een uitdaging is om te leren werken met nieuwe internetprogramma’s.

3. SharePoint is goed beveiligd

Beveiliging is één van de belangrijkste prioriteiten van SharePoint. Microsoft geeft de datacenters niet prijs en maakt gebruik van meerdere lagen fysieke beveiliging. Het werkt ook met biometrische beveiliging, bewegingssensoren, continue videobewaking en bewapende beveiliging bij de datacenters. Er worden encrypties en beveiligd dataverkeer ingezet, en de administrator heeft ook de mogelijkheid om multi-level-verificatie in te stellen voor alle gebruikers.

4. SharePoint updatet automatisch naar de meest recente versie

In het verleden bracht Microsoft elke vier à vijf jaar een nieuwe versie van SharePoint uit, met allerlei toegevoegde functionaliteiten. Van SharePoint Online en Office 365 worden er continu nieuwe versies gelanceerd, verbeteringen doorgevoerd en mogelijkheden toegevoegd, zodat gebruikers altijd met de laatste versie en functionaliteiten werken – zonder daarvoor iets te hoeven installeren of extra kosten te maken. Bovendien betaal je nooit te veel voor SharePoint. Je betaalt alleen (maandelijks) voor wat je nodig hebt. Je kunt namelijk steeds gebruikers verwijderen en toevoegen aan je abonnement.