Wat is het BKR en hoe werken BKR registraties?

Voor de leengegevens bekijk de website van BKR of Bureau Krediet Registratie. BKR houdt de gegevens bij van elke persoon die een lening heeft. De kredietverstrekker of andere financiële instellingen kijken in uw dossier of u al dan niet schulden heeft. Als u een lening heeft, wordt u geregistreerd met een negatieve BKR-registratie. U kunt dan geen nieuwe lening aangaan. De meeste leningen worden geregistreerd bij het BKR. Deze leningen verwijzen naar de schulden die langer dan 3 maanden lopen. De hypothecaire lening wordt echter niet geregistreerd bij het BKR. Het bestaan ​​van BKR is juist handig voor consumenten en financiële instellingen. U kunt niet te veel geld lenen als u het niet kunt betalen.

Geld lenen zonder BKR verificatie

Veel mensen denken dat ze alleen kunnen geld lenen met BKR. Maar eigenlijk kun je een klein bedrag lenen zonder krediet verificatie. Deze lening wordt meestal een minilening genoemd. Onder de 1000 euro kun je geld lenen zonder BKR. U moet deze lening echter in korte tijd terugbetalen. De kredietverstrekker geeft je meestal maar een maand om al het geld terug te betalen. Wel moet u er rekening mee houden dat de rente van deze lening hoog is. Sommige kredietverstrekkers kunnen u administratiekosten en transactiekosten in rekening brengen. Daarom moet je goed nadenken voordat je deze mini lening aangaat. U moet de nadelen overwegen voordat u een beslissing neemt.

Negatieve BKR-registratie vermijden

Het kan een stressvol moment zijn als uw lening en hypotheek registratie wordt afgewezen. Deze afwijzing wordt meestal veroorzaakt door een negatieve BKR registratie. Hoe voorkom je dan een negatieve registratie? Ten eerste mag u geen lening of schuld hebben. Trouwens, als je wat leningen hebt afgesloten, zorg er dan voor dat je ze op tijd terugbetaalt. Zo heeft u een positief BKR-record. Hierdoor kunt u probleemloos een hypotheek afsluiten en een nieuw huis kopen. Bovendien kunt u met een positieve registratie gemakkelijk een lening aanvragen.