Voor de opslag van de verschillende cryptomunten heb je een multicoinwallet nodig. Wanneer je belegt in verschillende munten is het handig als je een wallet hebt die veel verschillende munten ondersteunt. Voor iedere soort munt een eigen wallet onderhouden en beveiligen is niet erg handig. Bestebank.org duikt in de wereld van de wallets, welke zijn veilig en eenvoudig om mee te werken voor mensen die geen verstand hebben van het opslaan van cryptomunten.

Bestebank.org

Informatie over de werking

Cryptomunten staan zelf niet in de wallet, de openbare en privé sleutels waarmee je de munten kunt beheren in de blokketens wel. Voor het verkrijgen van een bepaalde cryptocurrency heb je publieke sleutels nodig. Openbare sleutels zijn net rekeningnummers, de pincode is zogezegd je privé sleutel. Hiermee kun je munten verzenden naar een andere wallet. De privé sleutel geeft de rechten om cryptomunten uit te geven, dit is interessante informatie voor hackers om multi crypto wallets te kraken. We proberen bij Bestebank.org de beste multiwallet voor je te selecteren.

Hardware wallet

Bestebank.org

Het klinkt zo eenvoudig maar dat is het niet, de wallet die de privé sleutels het beste weet te beveiligen is het veiligst. Computers, smartphones en servers worden over het algemeen vrij eenvoudig gehackt. Een hardware crypto wallet die verzegeld wordt geleverd van de maker zelf is het veiligst. Meestal hebben ze al een goede naam als Bitcoin hardware wallet fabrikant. Een desktop crypto wallet is alleen verstandig om te gebruiken op een computer die je alleen gebruikt voor financiële zaken. Hierbij is het aan te raden om verbinding te maken met internet via een versleutelde VPN verbinding.