Waarom zou je werken in de agrarische sector?

Heb je je ooit afgevraagd of je de juiste carrièrekeuze maakt? Het is een natuurlijke zaak om te doen, maar vrees niet, zoeken naar vacatures in de agrarische sector is waarschijnlijk de beste beslissing die je ooit zou kunnen nemen. Of je nu een meer “traditioneel” landbouw beroep wilt, zoals het runnen van een kudde vee of het verbouwen van hectaren gewassen. Vacatures in de tuinbouw passen bij jou vaardigheden en helpen je ze verder te ontwikkelen.

Eindeloze keuzes

De agrarische sector biedt een divers en interessant scala aan carrièremogelijkheden bij kwaliteits werkgevers. Er is een misvatting dat de sector alleen is voor mensen die op een boerderij willen werken. Die mensen vormen misschien de ruggengraat van de industrie, maar het voedsel dat wordt geproduceerd, is ook de basis van een veel grotere voedsel- en drankensector. De landbouw heeft bijvoorbeeld een levendige agro-toeleveringssector die inputs verkoopt aan boeren, zoals machines, veevoer, kunstmest en zaad. Er is ook een wereldwijd netwerk van bedrijven die het graan, melk, vlees en groente dat op boerderijen wordt geproduceerd, kopen en verwerken en uiteindelijk aan de eindconsument verkopen. 

Arbeidsparticipatie

Je hoeft eigenlijk geen landbouw te hebben gestudeerd om een baan in de agrarische sector te krijgen, maar kijken naar het arbeidsverleden van die mensen die dat wel hebben, is een nuttige indicator van de carrièreperspectieven op lange termijn. 

Je hoeft geen achtergrond als boer te hebben

De landbouwsector wil de slimste en de beste aantrekken en veel werkgevers zijn nu van mening dat sollicitanten met de juiste houding en overdraagbare vaardigheden belangrijker zijn dan sollicitanten met directe, praktische ervaring.