Waarom zijn online assessments handig voor jouw bedrijf?

Online assessments

Online assessments worden gebruikt om de vaardigheden en kwaliteiten van een kandidaat te meten. Dit maakt het voor HR-medewerkers makkelijker om vacatures in te vullen. Dit vermindert ook discriminatie van werkgevers. U kunt kiezen uit verschillende beoordelings types. Verschillende assessments hebben verschillende doelen en dus verschillende functies. Evaluatie gebeurt ook op andere manieren. Online assessments worden steeds meer gebruikt. Een andere naam hiervoor is e-assessment. Dit staat voor elektronische evaluatie, dit zijn digitale evaluaties. Net als elk ander type assessment hebben digitale assessments verschillende sterke en zwakke punten. 

Online assessments

Wat is het?

Er zijn veel verschillen tussen live assessments en online assessments. Het belangrijkste verschil is waar de evaluatie plaatsvindt. Bij online assessments vinden deze uiteraard online plaats. Dit is een digitaal assessment dat kandidaten overal mee naartoe kunnen nemen. Deze nemen doorgaans niet meer dan 45 minuten in beslag en kunnen door kandidaten in hun eigen vrije tijd worden ingevuld. Live evaluaties komen eraan. Dit vereist meestal het inhuren van een toegewijde persoon om deze beoordeling te doen. Online assessments bestaan ​​doorgaans uit een combinatie van persoonlijkheids-, motivatie- en intelligentietests. Live assessments bestaan ​​doorgaans uit rollenspellen, interviews, persoonlijkheidstests en intelligentietests.  

Voor- en nadelen

Online assessments hebben enkele voor- en nadelen in vergelijking met live assessments. Het voordeel van een online assessment is dat de kosten laag zijn. Je hoeft geen personeel in te huren om het te verwijderen. Het duurt  niet lang. Zoals eerder vermeld kan het online assessment tot 45 minuten duren. Je kunt ook meerdere kandidaten tegelijk testen. Het is echter niet mogelijk om de non-verbale communicatie van een kandidaat te analyseren. Dit is echter mogelijk met live assessment. Deze zijn ook veel uitgebreider dan online reviews.