Waarom zijn dockshelters op het laadperron onmisbaar?

laadperron

Het belangrijkste tijdens je werk is natuurlijk de veiligheid. Vooral wanneer je dagelijks werkzaam bent op een laadperron, waar vrachtwagens af en aan rijden, is het belangrijk er alles aan te doen om dit zo veilig mogelijk te laten verlopen. Vooral in de drukke periode kan het namelijk wel eens gebeuren dat er door een moment van onoplettendheid iets vervelends gebeurt. Belangrijk dus om ervoor te zorgen dat dit niet kan gebeuren. Niet voor niets is het gebruik van dockshelters daarom ook ontzettend belangrijk. Heeft jouw bedrijf ze nog niet? Dan is het zaak hier zo snel mogelijk actie op te ondernemen. Wil jij weten waarom? Lees dan snel verder!

Weersomstandigheid

De belangrijkste reden waarom het gebruik van een dockshelter van Dockequipment.eu aan te raden is, is omdat je er simpelweg voor zorgt dat de goederen tijdens het laden en lossen in en uit de vrachtwagen niet kunnen worden blootgesteld aan eventuele slechte weersomstandigheden. Een dockshelter vorm namelijk een soort kleine overkapping, waardoor je dus niet bang hoeft te zijn dat het nat of vies wordt. Vooral bij kwetsbare goederen is het ontzettend belangrijk dat je veiligheid en ook de hygiënische gewaarborgd blijft om de kwaliteit te kunnen blijven garanderen.

Veiligheid

Wanneer er kostbare goederen worden vervoert, dan is het natuurlijk wel zo fijn dat deze in een ‘gesloten’ ruimte kunnen worden gelost. Door te kiezen voor een dockshelter, zorg je dat de vrachtwagen strak tegen het dock aan kan rijden en dat er aan de zijkanten geen ruimte open is waar iemand met kwade bedoelingen eventueel tussendoor zou kunnen om iets van je te ontvreemden. Nu is de kans natuurlijk vrij klein dat het gebeurt, maar een risico is er altijd. Door te kiezen voor onder andere een dockshelter van Dockequipment in combinatie met een dockleveller, weet je zeker dat je veilig kunt in- en uitladen. Dus ben jij nog niet voorzien van de juiste veiligheidsattributen, dan is het verstandig om hier snel verandering in te brengen.