Waarom werken in een magazijn leuk is

Heftruck magazijn

Veel mensen hebben een negatief beeld bij werken in een magazijn. Dit terwijl heel veel magazijnmedewerkers het ontzettend leuk vinden om in een magazijn te werken. Vaak zijn het mensen die het leuk vinden om dingen te regelen en ervan houden om ruimtes netjes te houden. De werkzaamheden in een magazijn zijn erg afwisselend. Lees hier om waarom werken in een magazijn zo leuk is. Zo kun je bijvoorbeeld werken met een heftruck occassion.

Goederenopslag en goederenstromen

Als magazijnmedewerker ben je verantwoordelijk voor de goederenopslag en goederenstroom in een magazijn. Zo ben je bezig met het laden en lossen van goederen. Ook ben je bezig met het sorteren van goederen. Daarnaast komt er nog een stukje administratie bij kijken. Zo moet je in de computer de voorraad up-to-date houden. Wat komt er bij en wat gaat er uit? 

Fysiek fitter

Als je in een magazijn werkt, dan loop je ontzettend veel op een dag. Ook sjouw je dozen en maak je dozen open. Het is dus fysiek inspannend. Het is dan ook belangrijk dat je gemakkelijk loopt en dat je voldoende kracht in je benen en bovenlichaam hebt. Veel mensen die werken als magazijnmedewerker zien geen noodzaak om vervolgens ‘s avonds de sportschool in te gaan. 

Werkzaamheden

Als magazijnmedewerker kun je in verschillende branches en met verschillende producten werken, de werkzaamheden blijven echter ongeveer hetzelfde. Als magazijnmedewerker ben je bezig met de administratie bijhouden, het inscannen van goederen, laden en lossen, schoonmaken, sorteren, verplaatsen van goederen en het verwerken van bestellingen en goederen.

Gezelligheid met collega’s

In een magazijn werken is hartstikke leuk omdat je met verschillende collega’s uit verschillende afdelingen werkt. Het is een hartstikke sociaal beroep. De meeste magazijnmedewerkers trekken op vrijdagmiddag om 5 uur graag een biertje open.

Overal terecht

Als magazijnmedewerker kun je overal terecht. Magazijnmedewerkers zijn altijd nodig. Ook is het mogelijk om door te leren als magazijnmedewerker of om toe te werken naar een leidinggevende functie. 
Relevante link: Van Dijk Heftrucks