Waarom je samen verder komt dan alleen

Samen

In deze wereld is iedereen gericht op zijn of haar eigen individuutje. We moeten slagen op school door goede cijfers te halen. Tegenwoordig worden de eisen steeds strenger, we sturen graag iedereen naar het HBO of de universiteit. Dit terwijl er een tekort aan mensen is die graag met hun handen werken. Daarnaast wil iedereen graag carrière maken. De maatschappij stuurt steeds meer aan op het individu, mede door de opkomst van Instagram. Op dit sociale media platform posten influencers op het gebied van beauty, fitness, mode en reizen het perfecte plaatje. Het leven van deze mensen lijkt perfect, wie wil dat nou niet?

Samen kom je verder

Ben je op zoek naar een coach om jouw verder te helpen in je werkveld? Ga dan eens naar de website van Van Ede & Partners. Hier vind je meer informatie over loopbaancoaching, executive coaching en outplacement.

Het probleem

De mensen die het meest succes na streven, zijn ongelooflijk veel bezig met zichzelf. Het gevaar in deze is dat deze mensen zich eenzaam gaan voelen. Ze denken niet aan het belang van iemand anders, maar zijn volledig gefixeerd op zichzelf. Daarnaast zijn mensen steeds meer te vinden achter een scherm. Ze stompen daardoor af van de realiteit. Er is minder echt contact met de mensen om hen heen. Kijk maar eens om je heen als je in de trein of op het station staat. Zo’n negen op de tien zal vast en zeker naar een scherm loeren. Zo nu en dan zie je een bejaard persoon stilzwijgend voor zich uitkijken, waarschijnlijk denkend aan hoe het vroeger was.

Echt contact maken

Het is belangrijk dat we eens niet altijd aan ons zelf denken. Je zult merken dat als we anderen helpen of aandacht geven, dat dit jou ook een goed gevoel geeft. Win-win situatie dus! Ga dus eens samen met je oma een rondje wandelen of een avondje sjoelen. Ga weer eens wat meer met vrienden of familie op stap. Het belangrijkste is dat je je sociale contacten onderhoudt en zo af en toe eens andere mensen helpt vanuit een goed hart. Ga ook eens een gesprek aan met een onbekende, je zult merken dat dit altijd weer tot nieuwe inzichten leidt.