Waarom een gezamenlijke lunch op kantoor een goed idee is

Samen lunchen op kantoor, wie doet dat nu niet? De kans dat jij iedere pauze met je collega’s bij elkaar zit, die natuurlijk ontzettend groot. In tegenstelling tot bijvoorbeeld productiewerk, heb je op kantoor doorgaans niet te maken met bepaalde ploegen. Zo kun je dus standaard iedere dag gezellig samen lunchen. Niet alleen is het een stuk gezelliger, maar zorgt het ook voor een stukje binding van het team. Dus lunchen jullie nog apart van elkaar of achter je bureau? Dan wordt het tijd om hier verandering aan te brengen, want een lunch in Bentveld met z’n allen is natuurlijk een stuk gezelliger, dan wanneer je dit alleen moet doen.

Goed voor de teamspirit

Een gezamenlijke lunch is natuurlijk ontzettend gezellig. Toch is het veel meer dan dat. Door samen te lunchen, zullen jullie ook over zaken met elkaar kletsen die buiten het werk om gebeuren. Hierdoor creëer je een band met elkaar en zorgt het ook dat je tijdens je werk een stuk meer voor de ander over hebt. Je kunt je voorstellen, dat wanneer het op kantoor enkel en alleen ‘goedemorgen en ‘fijne avond’ is, het niet heel bevorderlijk is voor de sfeer op de werkvloer. Door samen te lunchen zorg je voor een stukje extra interesse in elkaar en misschien zelfs wel extra ideeën om ook buiten het werk om eens iets met elkaar te gaan doen.

Goed voor de productiviteit

Wanneer jullie samen gaan lunchen, dan kan dit zijn ter onderbreking van een vergadering, maar ook gewoon tijdens de pauze. In beide gevallen zorgt dit ervoor, dat je een stuk productiever bent, aangezien je allerlei ideeën met elkaar kunt delen. Zo kun je nog even napraten over bijvoorbeeld het idee van de één of het idee van de ander. Door alles samen te voegen, komen jullie uiteindelijk als team vaak met een perfect idee.