Waarom de lasmanipulator een onmisbaar hulpmiddel is

Als lasser weet je als geen ander dat een professionele en kwalitatieve lasverbinding essentieel is. Een foutieve lasverbinding kan namelijk tot gevaarlijke situaties en alle gevolgen van dien leiden. Het is dus erg belangrijk dat een lasser te allen tijde goed te werk kan gaan. Een veelgebruikte methode bij het lassen is ‘onder de hand lassen’. Bij sommige objecten of voorwerpen kan dit erg lastig te realiseren zijn. Een lasmanipulator brengt hier verandering in! In dit artikel vertellen we je alles over de lasmanipulator, hoe het werkt en waarom dit hét onmisbare hulpmiddel is voor elk lasbedrijf.

Wat is een lasmanipulator?

De beste lasverbindingen komen tot stand onder de invloed van twee factoren: ervaring en gereedschap. Ontbreekt één van de twee, dan is de kans groot dat de lasverbinding niet van een hoge kwaliteit is. Dit willen we natuurlijk voorkomen. Een gereedschap wat hier uitstekend bij kan helpen is de lasmanipulator. Met behulp van dit apparaat kan het te lassen object of voorwerp in zo’n positie geplaatst worden, dat ‘onder de hand lassen’ mogelijk gemaakt wordt. Wat dit precies inhoudt vertellen we je hieronder.

Onder de hand lassen, hoe werkt dat?

Veel lassers werken volgens de ‘onder de hand lassen’ methode. Wat hiermee bedoeld wordt is dat het te lassen voorwerp recht voor hen op tafel ligt en de lasapparatuur verticaal hierboven staat. Zo heeft men volledig overzicht en kan er secuur te werk worden gegaan. Echter is dit, zoals je je wel kunt voorstellen, niet mogelijk bij elk voorwerp. Hier komt de lasmanipulator goed van pas. De lasmanipulator kan het voorwerp namelijk in zo’n positie plaatsen dat de lasapparatuur wél verticaal op het te lassen voorwerp komt te staan. Een zeer handige en welkome ontwikkeling in de wereld van lassen.

Benieuwd naar de kosten? Je kan tegenwoordig al een lasmanipulator aanschaffen vanaf €695,-. Meegerekend hoeveel tijd en moeite een lasmanipulator bespaart is het zeker de investering waard.