Waar let je op bij het kiezen van een business intelligence tool?

bi dashboard

Business intelligence wordt steeds populairder. Wil jij dit ook in gaan zetten voor jouw bedrijf? Dan zul je eerst een goede tool met een overzicht bi dashboard moeten uitkiezen. Maar hoe kom je er nu achter wat de beste tool is voor jouw bedrijf? Wij geven je in dit artikel een aantal handige tips die jou kunnen helpen bij het maken van je keuze.

bi dashboard

Tip 1: Win feedback in bij je gebruikers

Je kunt natuurlijk alleen een keuze maken, maar het is veel beter als je nieuwe business intelligence tool ook goed kan worden gebruikt door de gebruikers. Daar draait het natuurlijk om. Hun wensen en behoeften zijn dus belangrijk. Daarom is het altijd aan te raden om niet alleen een tool uit te kiezen, maar eerst feedback te vragen aan de gebruikers.

Gebruik je nu al een business intelligence tool? Dan kun je gebruikers vragen wat zij nu missen en wat ze graag zouden willen zien in een nieuwe tool. Waarschijnlijk hebben zij al aardig wat ideeën.

Ook als je nu nog geen tool gebruikt is het aan te raden om je gebruikers om feedback te vragen. Misschien weten zij al wat voor bi dashboard en functionaliteiten ze zouden willen.

bi dashboard

Tip 2: Vergelijk verschillende tools door te testen

Het lijkt misschien alsof een business intelligence tool alle functionaliteiten heeft die je nodig hebt, maar toch kun je na aankoop merken dat je iets mist. Daarom is het slim om eerst verschillende business intelligence tools uit te proberen. De meeste tools kun je gratis testen en andere tools geldt bieden een niet-goed-geld-terug garantie. Test de tools samen met je gebruikers uit en ontdek welke tool voor jouw bedrijf het beste is.