Voordelen van een leer werk traject

werken leren

Hou jij niet zo van leren? Ben jij liever bezig in de praktijk? Dan is een leer werk traject echt iets voor jou. Er zitten verschillende voordelen verbonden aan leren en werken in de praktijk. Lees in dit artikel welke voordelen dat zijn. Lees hier meer over opleiding Gww.

Groeien door de combinatie

Tijdens de lessen kom je veel te weten over de theorie en over hoe je je vak het beste uit kunt oefenen. In de praktijk leer je hoe je deze kennis moet inzetten. Normaal gesproken ga je eerst een paar jaar naar school, heb je een paar korte stages en ga je daarna aan de bak in de praktijk. Als je gaat leren en werken in een leer werk traject, dan leer en groei je heel snel. Je combineert de praktijk en theorie heel goed en hebt er veel profijt van. Als je een leer werk traject hebt afgerond kun je vaak snel aan de bak bij een bedrijf omdat je echt relevante werkervaring hebt opgedaan.

Je hebt een coach

Als je een leer werk traject volgt, dan zul je een aangewezen coach krijgen. Een coach helpt jou in de begeleiding met je leerproces. Het is belangrijk dat je goed wordt begeleid en geholpen in een leer werk traject. Het kan namelijk best zwaar en pittig zijn. Daarom zie je dat een leer werk traject werkt met coaches die goed weten hoe het eraan toe gaat in de praktijk en in de theorie.

Financieel voordelig

Als je gaat leren en werken tegelijk, dan wordt het leertraject vaak grotendeels betaald door je werkgever. Dit is natuurlijk top! Soms krijg je voor de gewerkte uren tijdens je opleiding ook 60/70% van het normale loon uitbetaald. Het is daarom financieel gezien aantrekkelijk om een leer werk traject te gaan volgen. Vaak worden in de bouw leer werk trajecten aangeboden.

Netwerken

Als je gaat werken en leren tegelijk, dan bouw je heel makkelijk een netwerk op. Veel mensen die al werken willen er naast nog gaan leren. Ze gaan trainingen en cursussen volgen om up-to-date te blijven. Als je op deze manier gaat leren en werken dan bouw je een groot netwerk op.