Tips voor een langdurige en productieve samenwerking met je werknemers

Werkklimaat

Als bedrijf zijnde heb je het doel om goede resultaten te behalen. Dat doe je door samen te werken met je collega’s. Een belangrijk aspect van deze samenwerking in het bedrijf is dat de werknemers zich op hun plek moeten voelen. Om ervoor te zorgen dat de samenwerking productief blijft op een lange termijn, geven we je in dit artikel verschillende tips die jou en jouw bedrijf kunnen helpen om de werknemers betrokken te houden.

Vertrouwen

De belangrijkste eigenschap voor het maken van de verbinding met werknemers is zorgen voor vertrouwen. Dat werkt dan ook twee kanten op. Jouw werknemers moeten vertrouwen hebben in jou als leidinggevende en in de dingen die je zegt. Ze moeten bijvoorbeeld ook naar jou toe kunnen komen als ze te maken hebben met moeilijke vraagstukken of zelf met problemen zitten. Andersom werkt het precies zo, jij moet de werknemers ook kunnen vertrouwen. Je moet er als bedrijf op kunnen vertrouwen dat werknemers de resultaten leveren die van ze gevraagd worden en dat ze op de juiste manier omgaan met de informatie die zij ontvangen. Hier vind je meerdere tips waarmee dit vertrouwen kan worden gecreëerd.

Werkklimaat

Een ander belangrijk gegeven dat op orde moet zijn binnen het bedrijf is het werkklimaat. Mensen moeten zich prettig en op hun plek voelen als ze voor jouw bedrijf werken. Dat betekent dat er een prettige werksfeer moet hangen en collega’s onderling ook goed kunnen samenwerken. Om de samenwerking te stimuleren is het belangrijk dat je weet wat je in huis hebt. Met andere woorden welke talenten zijn er aanwezig in het team en hoe benutten we deze op dit moment. Als de ene collega bijvoorbeeld beter is in de uitvoering en minder in het maken van een planning, dan kan deze persoon zich beter bezig houden met de uitvoering. Iemand anders kan zich dan richten op de planning.

Aandacht

Om erachter te komen wie wat goed kan en hoe je daar mee omgaat kun je een training of een cursus volgen waarin de talenten, drijfveren en vaardigheden van de personen duidelijk worden. Dit is ook belangrijk als we het hebben over persoonlijke ontwikkeling. De werknemers moeten gezond zijn in verschillende opzichten. Het is belangrijk dat ze lekker in hun vel zitten, zowel letterlijk als figuurlijk. Wil je meer tips hierover lezen? Kijk dan hier op dit blog met veel financiële informatie en andere interessante verhalen om werknemers betrokken te houden.