Telematica is een must in de transportsector

telematica in de transportsector

Er zitten flink wat voordelen verbonden aan telematica voor de transportsector. Met telematica kan er veel inzicht worden gecreëerd. Zo breng je duidelijk in kaart wat het rijgedrag is van de medewerkers, waar een bestelling blijft en hoe laat een bestelling op bestemming is. Ook bij ongelukken kan er door middel van telematica van MooveConnectedMobility.com direct worden gezien wie er schuldig was en wat het rijgedrag van de chauffeur was. Rijd diegene vaak te hard of trekt diegene te vaak op? Dan kun je hier een gesprek over voeren om dit te verbeteren. Op die manier draag je bij aan de veiligheid van het bedrijf en je medewerkers en andere weggebruikers.

Een efficiëntere aanpak voor tijdsbesparing

Met telematica kan er ook worden gekeken wat de snelste of de kortste routes zijn. Hiermee kan een hoop tijd en benzine worden bespaard wat er weer voor zorgt dat er meer geld in het laatje blijft. Met telematica wordt er gekeken hoe er zuinig met brandstof om kan worden gegaan. Dit kan dus zijn door kortere routes, maar ook het rijgedrag van de medewerkers. Zo kan er bijvoorbeeld worden gekeken op de motor blijft draaien wanneer er een lading wordt gelost en of de bestuurder regelmatig te hard rijdt. Voor zowel het bedrijf als voor de chauffeurs is de komst van telematica een uitkomst.

De voordelen van telematica voor het bedrijf

Met telematica kan er efficiënter worden gepland binnen het bedrijf. Je kunt direct een overzicht zien van alle chauffeurs met hun leveringen. Krijg je een telefoontje waar die ene bestelling blijft? Dan kun je direct zien waar de chauffeur zich begeeft. Dit scheelt een hoop telefoontjes over en weer plegen. Krijg je te horen dat een levering nooit is bezorgd? Ook dit kun je eenvoudig zelf terugzien. Je kunt de route bekijken die een chauffeur aflegt en waar die is geweest. Zo zie je ook direct of de bestelling is afgeleverd op de juiste locatie. Doordat je het rijgedrag van alle medewerkers kunt bekijken kun je iedereen hier ook op aanspreken. Wanneer alle medewerkers hier verbetering in laten zien, kan dat al een stuk schelen in de CO2 uitstoot en het brandstofverbruik.