Spreker boeken voor jouw evenement?

Je bent de directeur van een bedrijf en denkt er al maanden over na; hoe kan ik mijn bedrijf nou eens verrassen? Weer een cadeaupakket of tegoedbon? Nee, deze keer wil je het grootser aanpakken en jouw bedrijf iets bieden waar men écht wat aan heeft. Wat zijn je opties dan? Wat denk je van het organiseren van een bedrijfsevenement! Maar hoe pak je dat aan? Geef je een feestje? Ga je op uitje? Of laat je een inspirerende spreker naar jouw evenement komen? In deze blog vertellen we je graag meer over sprekers en dagvoorzitters. 

Online of offline evenement?

Door de razendsnelle ontwikkeling van het internet is het tegenwoordig mogelijk om op alle plekken in de wereld met elkaar te (video)bellen en te communiceren. Het grote voordeel hiervan is dat ook evenementen zowel offline als online gegeven kunnen worden. Wanneer een grote multinational bijvoorbeeld zijn jaarcijfers wil presenteren tijdens een evenement, dan kan het zomaar zijn dat aandeelhouders aan de andere kant van de wereld dit ook mee willen maken. Daarom kun je dus altijd kiezen uit een offline evenement, een online evenement of zelfs een hybride evenement. 

Welke spreker past nu bij mijn evenement?

Sprekers zijn er natuurlijk in verschillende richtingen. Meestal zijn sprekers experts, wetenschappers of ervaringsdeskundigen binnen hun domein. Over hun vakgebied weten ze je alles te vertellen, van motivatie tot de nieuwste methodes en ga zo maar door. Het hoeft echter niet zo te zijn dat een spreker enkel vertelt over zijn vakgebied. De kans dat een Crypto-expert je vertelt over Bitcoin is natuurlijk enorm groot. Echter kan het zomaar zijn dat een topkok je vertelt over zijn motivatie om de mooiste gerechten in elkaar te zetten in plaats van dat hij of zij vertelt over de nieuwste kooktechnieken. Daardoor kan het erg waardevol zijn om met een spreker adviesbureau, zoals Speakers Academy, samen op zoek te gaan naar de geschikte spreker voor jouw evenement.

Heb ik ook een dagvoorzitter nodig?

Sprekers vertellen op een evenement dus over hun eigen ervaringen, expertise of bevindingen rondom een bepaald onderwerp. Klinkt interessant toch? Toch kunnen we ons voorstellen dat je er misschien ook een beetje bang voor bent dat het eentonig kan worden. Daarom kan een dagvoorzitter dé perfecte oplossing zijn. Een dagvoorzitter kun je zien als de host van je evenement. Hij of zij introduceert sprekers, enthousiasmeert het publiek en betrekt alles en iedereen. het grote voordeel van de dagvoorzitters van Speakers Academy is dat ze vaak ook als spreker kunnen fungeren. Bekijk of het iets voor jouw evenement is!