Schuldhulpverlening, niets om voor terug te schrikken

Schuldhulpverlening is er om je te helpen er weer bovenop te komen als je eigenaar bent van een noodlijdende onderneming. Schuldsanering klinkt wellicht als het begin van het einde maar het tegenovergestelde is waar. Als je werkeloos blijft toezien hoe je bedrijf bezig is ten onder te gaan, dan is het zeker ten dode opgeschreven. Neem je voortijdig effectieve maatregelen dat is er een reële kans dat het er weer bovenop komt. In de meeste gevallen komt een faillissement niet van de één op de andere dag, maar is het eerder een proces dat langzaam bezit neemt van je bedrijf. Dan hebben we het uiteraard niet over uitzonderlijke pechgevallen, zoals een allesverwoestende brand in combinatie met een niet-dekkende verzekering…

Tijd is alles


Je merkt dat je orders aan het verliezen bent, maar het is je een raadsel hoe dat komt. Je hebt dure bureaus ingehuurd om de oorzaak van het probleem bloot te leggen, maar het is verspilde moeite en je reserves zijn op aan het raken. De huur van dat dure kantoorpand moet gewoon doorbetaald worden en de schoonmaakster werkt ook niet uit liefdadigheid. Je merkt dat het water je bijna aan de lippen staat. Grijp in voordat het te laat is en laat kostbare tijd niet wegtikken. Tijd is geld en kapitaalvernietiging is iets wat je liever niet te hoog wilt laten oplopen. Als je tijdig een schuldhulpverlenende instantie inschakelt, kan de neerwaartse spiraal nog worden doorbroken. Als de schuldenlast het nog toelaat, kan er voor je bedrijf een doorstart komen met het bestaande personeel waar je graag mee werkt.

Jij en je bedrijf staan centraal

Bij Oxyz weten ze als geen ander hoe ingrijpend een dreigend faillissement kan zijn. Je onderneming die je in de loop van jaren met bloed, zweet en tranen hebt opgebouwd en die deel van je leven is geworden, moet koste wat kost behouden blijven. Daardoor ga je krampachtig reageren en maak je het onbedoeld alleen maar erger. Je persoonlijke schuldhulpverlener werkt zonder winstbejag en wil voor jou het beste. Hij doorbreekt de spiraal van negativiteit en ontlast jou met het geregel van financiële zaken mits je bedrijf nog niet te ver heen is. Hierdoor heb jij alle tijd om je levenswerk weer je trots te maken en meer dan ooit te floreren.