Professionele vertalingen door een vertaalbureau Amsterdam

Een vertaalbureau Amsterdam maakt het mogelijk voor bedrijven (en eigenlijk ook voor particulieren uiteraard) om bepaalde vertalingen uit te laten voeren. Als bedrijf is het perfect mogelijk dat u op een zeker ogenblik nood heeft aan bepaalde vertalingen. Het kan hierbij gaan om vertalingen voor promotionele doeleinden, maar er kunnen ook andere vertalingen zijn vereist. Wat bijvoorbeeld te denken van het vertalen van juridische teksten? In het bijzonder voor bedrijven die van plan zijn om nieuwe markten te bedienen zijn deze van groot belang. Heeft u voor uw bedrijf ook nood aan professionele vertalingen en bent u gevestigd in of nabij de Nederlandse hoofdstad? In dat geval is een beroep doen op de diensten van een vertaalbureau Amsterdam altijd de moeite meer dan waard. 

Vertalingen op maat van uw wensen 

Een vertaalbureau Amsterdam werkt samen met ervaren en betrouwbare vertalers. Dit zorgt ervoor dat u voor uw vertalingen altijd bent verzekerd van een optimale kwaliteit. Dat is ook erg belangrijk. Het is namelijk zo dat een goede vertaling het verschil kan maken tussen het binnenhalen van een nieuwe klant of deze voor altijd kwijt zijn. In het bijzonder wanneer u van plan bent om uw bedrijf internationaal uit te breiden zult u niets anders kunnen dan vaststellen dat de beschikking hebben over professionele vertalingen daarvoor een absolute must is. De vertalingen die door een vertaalbureau Amsterdam gerealiseerd kunnen worden zijn bovendien sterk uiteenlopend. U kunt op dit vlak dan ook denken aan de volgende mogelijkheden: 

  1. Vertalingen van teksten voor promotionele doeleinden; 
  2. Het vertalen van teksten die op de website worden geplaatst, 
  3. Het vertalen van juridische documenten zoals overeenkomsten en voorwaarden; 
  4. De vertaling van zakelijke voorstellen; 

Heel wat ondernemers denken in eerste instantie dat ze zelf wel in staat zijn om bepaalde vertalingen te realiseren. Dat is best mogelijk, alleen moet u zichzelf wel de vraag stellen of dit ook geldt voor zakelijke vertalingen. De juiste “tone of voice” is hierbij namelijk ongelofelijk belangrijk. Mede omwille van deze reden is het dan ook eigenlijk in de praktijk altijd een must om deze vertalingen te laten realiseren door een ervaren vertaalbureau Amsterdam. 

Welke kosten brengt een vertaalbureau Amsterdam in rekening?

De informatie zoals hierboven aangegeven heeft meteen duidelijk gemaakt dat er verschillende soorten vertalingen kunnen worden gerealiseerd door een vertaalbureau Amsterdam. Dit brengt ons meteen bij de volgende vraag, namelijk welke kosten er nu precies aangerekend worden voor de vertalingen die gebeuren door een vertaalbureau Amsterdam. Wanneer we hier verder op ingaan kunnen we meteen vaststellen dat deze kosten afhankelijk zijn van meerdere factoren. U kunt op dit vlak denken aan de volgende zaken: 

  1. De aard van de vertaling die wordt aangevraagd (bron- en doeltaal); 
  2. De snelheid waarmee de vertaling moet worden opgeleverd; 
  3. Het type tekst welke dient te worden vertaald; 

Hou er verder ook rekening mee dat niet elk vertaalbureau Amsterdam gebruik maakt van zogenaamde native speakers. Is dat wel het geval? Dan bent u doorgaans verzekerd van de best mogelijke vertalingen. Echter liggen de kosten voor dergelijke vertalingen in de praktijk gemiddeld gezien ook wel een behoorlijk stukje hoger.