Payroll: voordelen voor jou als werknemer

Payroll voor jou als werknemer

Als we het hebben over payroll, dan hebben we het vaak al snel over de vele voordelen die het heeft voor werkgevers. En alhoewel dat natuurlijk helemaal klopt, heeft payroll voor jou als werknemer ook veel voordelen. In dit blog lees je alles over payroll en welke (onverwachte) voordelen het heeft voor jou als werknemer. Lees snel verder.

Wat is payroll?

Als het bedrijf waar je werkt een payroll bedrijf in de arm neemt, geeft het bedrijf het juridisch werkgeverschap uit handen. Het payrollbedrijf neemt dan de verantwoordelijkheid voor de risico’s op zich. Daarnaast het payroll bedrijf ook verantwoordelijk voor jouw loon en de arbo-, en personeelsadministratie. Dit is fijn voor jouw baas omdat hij of zij zich dan niet meer druk hoeft te maken om jouw loon, maar voor jou als werknemer heeft deze constructie de volgende voordelen.

Salarisbetaling

Als een payroll bedrijf gaat over de salarisadministratie, kun je als werknemer altijd rekenen op een tijdige en correcte uitbetaling van je salaris. Het goed op orde houden van de personeelsadministratie is nu eenmaal hun business. Dit geeft jou als werknemer dus ook veel rust aan je hoofd.

Zekerheid

Als jouw bedrijf samenwerkt met een payroll bedrijf, geeft jou dit als werknemer ook zekerheid. Dit geeft jou namelijk recht op doorbetaling bij ziekte, vakantiedagen en collectieve (sociale) verzekeringen.

Gelijke loon

Payroll bedrijven zorgen ervoor dat elke payroll medewerker volgens (ABU- of NBBU-) cao betaald worden. Deze cao’s gebruiken de inlenersbeloning. Dat betekent dat de payrollmedewerker hetzelfde loon ontvangt als jij, de werknemer in dienst van het inlenende bedrijf.

Meer informatie

Een goed payroll bedrijf is dus niet alleen nuttig voor werkgevers, maar ook voor jou als werknemer. Heb je nog vragen naar aanleiding van dit blog? Stel ze ons gerust via ons contactformulier.