Overweeg je een bedrijfslening? Hier moet je op letten

Soms komt er een belangrijke investering op het pad van een bedrijf, maar is er geen geld om het te financieren. In dat geval kan een bedrijf ervoor kiezen om een zakelijke financiering aan te vragen. Eén van deze zakelijke financieringen is de bedrijfslening. Het wordt ook wel een zakelijke lening genoemd. Als je van plan bent om ergens binnenkort een bedrijfslening aan te vragen, is het wel belangrijk om op een aantal zaken te letten.

De geschikte financiering

Als bedrijf is het van belang dat je de juiste zakelijke financiering kiest. Veel bedrijven weten namelijk niet dat elke vorm van een zakelijke financiering voor een ander doel gebruikt wordt. Dit betekent dat een bedrijfslening wellicht niet voor jouw doel geschikt is. Zorg er dus voor dat je wel zeker weet dat je de juiste keuze maakt voor de zakelijke financiering.

Wellicht is het even handig om het verschil te weten tussen de twee bekendste vormen van zakelijke financiering. Bedrijfslening houdt in dat je een bepaald leenbedrag op jouw rekening krijgt gestort. Dit geleende bedrag moet je uiteindelijk maandelijks gaan afbetalen. Een zakelijk krediet werkt anders. Het zakelijk krediet kan je zien als een soort rekening waar je op elk moment een bedrag kan opnemen. Als je het geleende bedrag hebt terugbetaald, komt het weer vrij en kan je het dus weer opnemen.

De looptijd en het rentepercentage

Bij een bedrijfslening gaat het vaak om een groot bedrag. Waarschijnlijk kan je dit bedrag niet meteen terugbetalen. Dan had je natuurlijk de lening niet nodig. Het is belangrijk dat je weet hoe lang de looptijd moet zijn. De looptijd is de tijd waarin je het geleende bedrag moet terugbetalen. Blijf realistisch bij het bepalen van de looptijd. Het is belangrijk dat je goede afspraken maakt met de bank.

Je zal over de bedrijfslening ook rente moeten betalen. Zonder rente zou de bank geen interesse hebben om jou een bedrijfslening te verstrekken. Het rentepercentage is van belang, omdat deze vaak wordt vastgesteld voor de gehele looptijd. Dit is natuurlijk een groot voordeel, omdat je precies weet waar je aan toe bent. Je hebt dan niet opeens te maken met onvoorziene hoge rentepercentages.

De aanvraag van een bedrijfslening

Als je een bedrijfslening overweegt, is het handig om alvast te bepalen waar je de bedrijfslening gaat aanvragen. Doe dit bij een betrouwbare bank. Je kan de aanvraag altijd fysiek bij de bank zelf doen, maar tegenwoordig kan het ook online geregeld worden. De aanvraag online indienen brengt veel voordelen met zich mee. Het belangrijkste voordeel is dat het je veel tijd bespaart. Ben je benieuwd naar de aanvraag via internet? Klik hier voor meer informatie.