Op zoek naar relatiegeschenken voor je personeel? 5 ideeën

relatiegeschenken

Misschien zien ondernemers de laatste maanden niet van dichtbij hoe hard hun personeel werkt, maar ook thuis zetten de meeste mensen zich (op afstand) ontzettend in voor het bedrijf. Grote kans dat jouw personeelsleden wel een geschenk hebben verdiend. Dat geeft medewerkers erkenning en stimuleert ze, wat vooral nú belangrijk is. Voor de collega’s, maar ook voor de bedrijven, die door het massale thuiswerken de binding met de werknemers verliezen. Tijd dus om te laten merken dat je je personeel waardeert, met een relatiegeschenk.

1. Gezelschapsspel of puzzel

Spelletjes zijn altijd leuk. Vooral als je ze met anderen speelt. Geef je personeel een kaart- of bordspel cadeau dat ze kunnen spelen met hun huisgenoten, of een puzzel van heel veel stukjes die ze zelf kunnen leggen. Kies uit een van de all time favorites of de populairste spellen van dit moment (zoals Monopoly of 30 Seconds) of ga voor iets in de trant van jouw bedrijf. Je zou ook spellen kunnen uitdelen die bedrukt zijn met het logo van jouw bedrijf.

2. Borrelpakket

Organiseer een digitale borrel met het hele team en stuur je personeel een borrelpakket toe, met daarin wat snacks en een fles drank. Via Teams of Zoom kunnen jullie bijvoorbeeld de vrimibo nabootsen, vergezeld door bier of wijn en chips of nootjes. Natuurlijk kun je werknemers ook een losse fles alcohol als relatiegeschenk geven. Doe ze bijvoorbeeld een lekkere rum cadeau. 

3. Koffer met logo

Reizen lijkt op dit moment iets uit een ver verleden, maar ‘na corona’ zal er weer meer mogelijk zijn en zullen we vast en zeker weer op vakantie kunnen. Bereid je medewerkers alvast voor op zonnigere tijden, door ze een koffer te geven die bedrukt is met het logo van jouw bedrijf. Maken ze ook meteen reclame wanneer ze rondlopen op het vliegveld en hun vakantiebestemming.

relatiegeschenken

4. Barbecue

Het voorjaar hangt in de lucht. Dat betekent langere dagen, hogere temperaturen en meer zon. En dat betekent weer vaker eten in de tuin of op het balkon. Er kan maar weinig op tegen een avondje barbecueën in het late voorjaar of op een warme zomerdag. Als je jouw personeel een relatiegeschenk in de vorm van een barbecue geeft, zal je bedrijf zeker een paar keer per jaar herinnerd worden. 

5. Waterfles of mok

We weten allemaal dat genoeg water drinken ontzettend belangrijk is. Maar ondanks dat we ons wel bewust zijn van die geadviseerde 1,5 of zelfs 2 liter per dag, schiet het drinken er nog wel eens bij in. Als je je personeel een mooie en fijne waterfles cadeau geeft (bedrukt met jouw logo), wordt voldoende drinken een makkie. Of kies voor een mok met logo of grappige opdruk, om koffie of thee uit te drinken.

Waarschijnlijk maak je je personeel heel blij met een van deze 5 relatiegeschenken. Als je toch nog meer inspiratie nodig hebt, kun je hier meer originele relatiegeschenken voor je personeel bekijken.