Op welke manier kun je het beste goedkope pakketten versturen?

Op welke manier je het beste goedkope pakketten versturen is afhankelijk van de situatie. Natuurlijk wil je zo min mogelijk geld uitgeven aan het versturen van je pakket, zeker indien de kosten voor het versturen van het pakket voor jouw rekening komen. Daarom willen we graag goedkope pakketten versturen. Maar hoe doe je dit? Indien je alle aanbieder moet gaan vergelijken is dat een tijdrovend karwei. Per vervoerder kunnen de maximale afmetingen van het pakket verschillen. Daarnaast kan ook het maximale gewicht van het pakket per vervoerder anders zijn. En tenslotte kunnen ook de prijzen voor het versturen van je pakket enorm uiteen lopen. Bij sommige vervoerders moet je je pakket naar een bepaald punt brengen om het vanaf daar te laten verzenden. Andere vervoerders komen het pakket bij je ophalen, waardoor je er minder tijd aan kwijt bent. Waar de één kiest voor iets meer betalen en gemak, kiest een ander voor iets minder gemak en minder betalen. Gelukkig hoef je tegenwoordig het wiel niet steeds opnieuw uit te vinden en kun je, om goedkope pakketten te versturen, gebruik maken van een verzendplatform.

Wat is een verzendplatform?

Om goedkope pakketten te versturen kun je tegenwoordig gebruik maken van een verzendplatform. Maar dan moet je wel eerst weten wat een verzendplatform is en hoe je hier het beste gebruik van kan maken. Bij een verzendplatform wordt de webshop software van jouw website gekoppeld aan de webshop software van een verzendbedrijf. Het is mogelijk om jouw webshop software te koppelen aan die van meerdere vervoerders, zodat je zeker weet dat je altijd goedkope pakketten kan versturen. Daarnaast biedt een verzendplatform meestal meerdere diensten aan, waardoor het verzenden van jouw pakketten efficiënt kan gebeuren. Een voorbeeld van deze extra diensten is het rechtstreeks af kunnen drukken van verzendlabels zodra iemand een bestelling bij jou heeft geplaatst. Je hoeft de adresgegevens dan niet handmatig over te typen. Daarnaast wordt ook de track and trace code automatisch aangemaakt en aan jouw klant verzonden. Hierdoor weten zowel de klant als jijzelf altijd waar het pakket zich bevindt.

Verschillende verzendplatformen om jouw goedkope pakketten te versturen

Indien je jouw goedkope pakketten wil versturen en hierbij gebruik wil maken van een verzendplatform, dan dien je nog wel de nodige verzendplatformen te vergelijken. De mogelijkheden per verzendplatform kunnen namelijk nogal behoorlijk verschillen. Waar het ene platform slechts met één verzender samenwerkt, zijn er ook platformen die met ruim 20, 40 of 300 vervoerders samenwerken. Hierbij dient dan wel vermeld te worden dat deze vaak ook van lokale vervoerders gebruik maken. Daarnaast verschilt ook het aantal integraties nogal. Het platform met de minst integraties biedt er 7 aan, terwijl er ook platformen zijn die 27 integraties aanbieden. Heb je een hele grote onderneming, dan is het zelfs mogelijk dat ze voor opslag en verpakkingen zorgen. Doordat ze dat voor meerdere webwinkels doen kan goedkope pakketten versturen nog goedkoper. 

KeenDelivery – het verzendplatform voor iedereen, overal.