multivitamine

Veel mensen hebben duurzaamheid tegenwoordig hoog in hun vaandel staan. Niet verwonderlijk aangezien het niet goed gaat met onze planeet. En hoewel je in je eentje niet zomaar het klimaatprobleem kan verhelpen, zijn er echter genoeg dingen om die je kan doen om jouw steentje bij te dragen. Zowel thuis als op de werkvloer zijn er genoeg aanpassingen die je kan maken voor een duurzamer leven. Goed voor de toekomst en in veel gevallen ook goed voor het imago van uw bedrijf. Ga daarom eens aan de slag met de volgende tips!

Verzend c02 neutraal

Als jouw bedrijf een hoop poststukken verstuurt, kan je wellicht overwegen om over te stappen op een CO2 neutrale verzendmethode. Een hoop grote postbedrijven bieden deze optie aan en het is een mooie manier om de ecologische voetafdruk van uw bedrijf te verkleinen. Tevens staat op elke brief of pakket vermeld dat deze CO2 neutraal is verzonden, goed dus voor de PR van het bedrijf.

Ga voor elektrisch

Je kan ook overstappen naar elektrische bedrijfswagens. Dit is wellicht een investering, maar het scheelt bijvoorbeeld ook weer in de brandstof kosten. Zorg ook voor oplaadpalen in het geval van een eigen parkeer terrein, zo moedig je werknemers aan om zelf ook een elektrische auto te overwegen. Het is tegenwoordig ook niet meer ongewoon om elektrische bedrijfsfietsen aan te bieden. Dit is ook nog eens ontzettend gezond!

Recycle er op los

Waarschijnlijk wordt het afval al gescheiden, maar vaak kan dit nog iets beter gehandhaafd worden. Koop bijvoorbeeld duidelijk gekleurde prullenbakken zodat het duidelijk is welke voor wat is. Ook kan je tegenwoordig een hoop gerecyclede kantoorbenodigdheden kopen zoals karton en papier. Zo draagt jou bedrijf niet bij aan de massale boskap in bijvoorbeeld het amazone gebied.

Minder vlees

De gemeente Amsterdam doet het al, minder vlees serveren tijdens lange vergaderingen en dergelijke. Maar ook jij kan bijvoorbeeld een vegetarische dag inlassen op de werkvloer. De vleesindustrie draagt immers een hoop bij aan de vervuiling van de aarde. Maar ook thuis is het zeker de moeite waard om eens een maand lang vegetarisch te eten. Let wel goed op dat je alle voedingsstoffen die je nodig hebt binnenkrijgt. Hiervoor kan je supplementen voor gebruiken, bijvoorbeeld multivitamine. Zo weet je zeker dat je alle vitamines en mineralen die je nodig hebt binnenkrijgt. Gelukkig zijn er tegenwoordig een hoop lekker vegetarische recepten te vinden, dus waarschijnlijk zullen de vitamines niet eens noodzakelijk zijn!